Medicul Papei Francisc a murit duminică de COVID-19

Vaticanul a anunţat că va începe în curând campania de vaccinare împotriva Covid-19.

10 ian. 2021, 14:01
Medicul Papei Francisc a murit duminică de COVID-19

Medicul Papei Francisc a murit de COVID-19.

Papa Francisc rămâne fără medicul personal Fabrizio Soccorsi. Medicul pontific a decedat ca urmare a complicaţiilor cauzate de COVID-19.

Pe 26 decembrie, Soccorsi a fost internat într-un spital din Roma cu o boală oncologică de care suferea. Papa Francisc l-a ales pe Fabrizio Soccorsi ca medic personal în 2015. Medicul avea 78 de ani şi nu se cunoaşte când a contactat ultima dată cu suveranul pontif.

Medicul Papei Francisc a murit de COVID-19. Papa Francisc spune că va fi vaccinat săptămâna viitoare împotriva Covid-19

Papa Francisc a declarat, sâmbătă, că plănuieşte să se vaccineze săptămâna viitoare împotriva coronavirusului şi i-a îndemnat pe toţi oamenii să se imunizeze, relatează Reuters.

“Cred că este etic ca toţi oamenii să se vaccineze. Este o alegere etică, pentru că te joci cu sănătatea ta, cu viaţa ta, dar şi cu vieţile altora”, a spus Suveranul Pontif.

Vaticanul a anunţat că va începe în curând campania de vaccinare împotriva Covid-19. “Săptămâna viitoare vom începe vaccinarea aici, la Vatican, şi eu m-am programat. Trebuie făcut”, a adăugat Papa.

Număr mare de decese în Italia, Germania şi Marea Britanie

Marea Britanie a înregistrat vineri recordul de decese de la începutul pandemiei, respectiv 1.325 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, şi încă 68.053 de cazuri de infectare, relatează Reuters.

Germania a anunţat şi ea vineri un număr zilnic record al deceselor, de 1.188, la numai câteva zile după ce guvenul de la Berlin a înăsprit restricţiile antiepidemice în contextul îngrijorărilor că noua variantă a coronavirusului descoperită luna trecută în Marea Britanie va accentua presiunea asupra sistemului sanitar. Numărul noilor cazuri de COVID-19 era vineri în Germania de 31.849, una dintre cifrele cele mai ridicate de la începutul pandemiei.

La rândul ei, Italia a înregistrat în aceeaşi zi 620 de noi decese asociate COVID-19, faţă de 414 joi, în timp ce numărul noilor infecţii a fost de 17.533, în uşoară scădere faţă de cele 18.020 înregistrate în ziua anterioară.