Papa Francisc se vaccinează împotriva Covid-19

Opoziţia împotriva vaccinării reprezintă „negarea sinucigaşă”, a anunţat Papa Francisc sâmbătă. Patriarhul Daniel a oferit diplome şi medalii pentru 27 de unităţi medicale din Arhiepiscopia Bucureștilor.

09 ian. 2021, 19:42
Papa Francisc se vaccinează împotriva Covid-19

Papa Francisc se vaccinează. Suvernaul Pontif a anunţat sâmbătă, 9 ianuarie, că va fi vaccinat „săptămâna viitoare”, într-un interviu acordat canalului de televiziune italian Canale 5. Suveranul consideră că refuzul oamenilor de a se vaccina împotriva Covid-19 reflectă „negarea sinucigaşă,” notează Le Figaro.

Papa Francisc se vaccinează.  „Săptămâna viitoare vom începe vaccinarea aici, la Vatican, şi am avut o întâlnire, trebuie să se facă,” în interviul care urmează să fie difuzat duminică seara.

Referitor la refuzul oamenior de a se vaccina, Papa Francisc a spus că „există o negare sinucigaşă pe care nu aş putea să o explic, dar astăzi trebuie să fim vaccinaţi”.

Patriarhul Daniel a oferit diplome şi medalii pentru 27 de unităţi medicale din Arhiepiscopia Bucureștilor

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a încheiat Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români semnând, în ultima zi din an, diplomele de merit pentru 27 de unități medicale publice și private din București și județele Ilfov și Prahova, care tratează bolnavi de COVID-19.

Bilanţ vaccinare 9 ianuarie. Mai puţin de 10.000 de doze în 24 de ore
Gestul Patriarhului României este unul de cinstire și recunoștință, deoarece activitatea medicului este prin excelență o activitate filantropică, izvorâtă din iubire față de aproapele și pentru sănătatea acestuia.

„Jertfelnicia şi devotamentul cu care medicii au stat în primele rânduri în lupta împotriva acestei maladii arată cum iubirea faţă de aproapele aflat în suferință oferă resurse interioare de nebănuit; locul medicilor este între filantropii omagiați în anul care tocmai s-a încheiat”, a declarat Pr. Ionuţ Tutea, Consilierul Social al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Diplomele şi medaliile care le însoţesc sunt unui număr de 17 unităţi medicale din Bucureşti şi judeţul Ilfov, precum şi unui număr de 10 spitale din județul Prahova.

Un document semnat de Patriarhul Daniel a fost trimis tuturor mitropoliților și arhiepiscopilor Bisericii Ortodoxe Române. În document se precizează că fiecare eparhie va primi un material informativ referitor la vaccinarea anti-covid.