Medicul Tudor Ciuhodaru aruncă bomba despre fenomenul toxicomanilor. „Trebuie educație pentru sănătate, nu vrea să facă nimeni”

Medicul Tudor Ciuhodaru intervine în scandalul consumului excesiv de droguri care capătă amploare în rândul tinerilor. Potrivit doctorului, în România peste 90% din consumatorii de substanțe interzise sunt tineri sub 30 de ani.

23 aug. 2023, 09:58
Medicul Tudor Ciuhodaru aruncă bomba despre fenomenul toxicomanilor. „Trebuie educație pentru sănătate, nu vrea să facă nimeni”
Medicul Tudor Ciuhodarul aruncă bomba despre fenomenul toxicomanilor.

Medicul Tudor Ciuhodaru aruncă bomba despre fenomenul toxicomanilor. Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă asupra impactului negativ al acestui fenomen și subliniază că 18% dintre consumatorii de droguri sunt elevi și studenți.

Citește și Vlad Pascu, drogatul care a omorât doi tineri în 2 Mai, a avut două dosare la DIICOT pentru deţinere de droguri, primul pe când avea 13 ani

Medicul Tudor Ciuhodaru aruncă bomba despre fenomenul toxicomanilor

„Cei care consumă anumite medicamente, analgezice, opioide, extrem de puternice, cele care au înlocuit de fapt heroina în producția de masă(…) sunt extrem de vulnerabili cei care consumă astfel de medicamente, pentru că efectele sunt de aproape două ori mai puternice în administrarea lor. Trebuie educație pentru sănătate, nu vrea să facă nimeni”, a declarat Tudor Ciuhodaru, la Antena 3 CNN.

Reacția doctorului Ciuhodaru a venit la scurt timp, după ce Roberta și Sebi, doi studenți la Facultatea de Geografie, au fost spulberați în stațiunea 2 Mai de o beizadea de 19 ani care s-a urcat drogată la volan.

Vă reamintim că două persoane au murit după ce o maşină a intrat într-un grup de opt tineri, sâmbătă dimineaţă, în localitatea 2 Mai. Accidentul grav s-a produs sâmbătă, după ora 5:00, pe DN39/E87, Mangalia-Vama Veche, la ieşirea din localitatea 2 Mai.

Un băiat şi o fată cu vârste între 18 şi 20 de ani au murit pe loc, potrivit ziuaconstanta.ro.

De asemenea, o fată şi doi tineri în vârstă de 20 de ani, cu multiple traumatisme, au fost transportaţi la Spitalul din Mangalia, conform Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa.

Alţi trei bărbaţi din acelaşi grup cu vârste cuprinse între 19-20 ani au refuzat transportul la spital.

La volanul mașinii marca Mercedes care a intrat în plin în grupul de tineri se afla un băiat de 19 ani. El a fugit de la locul accidentului, fiind depistat ulterior în Vama Veche. Șoferul era drogat.

„În urma accidentului rutier, au decedat la fața locului o tânără, de 20 de ani și un tânăr, de 21 de ani.

De asemenea, au mai fost răniți doi tineri, de 19 ani, respectiv 20 de ani și o tânără, de 20 de ani.

Ulterior producerii accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind depistat de polițiști, la scurt timp, în stațiunea Vama Veche.

Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină“, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Citește și Cine sunt cei doi tineri uciși de un șofer drogat la mare, în 2 Mai. Roberta și Sebi erau prieteni și colegi la Facultate de Geografie