Medicul Virgil Musta: „Terapia Intensivă este plină. Suntem la pragul între viaţă şi moarte”

Pacienţii cu forme grave de coronavirus ar putea să nu aibă locuri în spitale pentru tratament, avertizează medicul Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, în contextul creşterii alarmante a cazurilor de COVID-19.

RomaniaTV.net
05 oct. 2020, 09:52
Medicul Virgil Musta: „Terapia Intensivă este plină. Suntem la pragul între viaţă şi moarte”

„Accentuez de fiecare dată, important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea că peste o zi – două, să fii bolnav, să ai nevoie de internare și să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă și nu va putea beneficia de tratament. Sunt câteva medicamente pe care le poți auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esențiale nu le poți da la domiciliu.

Terapia Intensivă este plină. Dacă cumva există o persoană care face formă severă și se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratat. Suntem la pragul intre viață și moarte și trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili”, a adăugat Musta.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 1.591 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore după efectuarea a 6.537 de teste. Bucureştiul atinge un nou record de cazuri: 562 de îmbolnăviri în 24 de ore. La Terapie Intensivă sunt internaţi în prezent 592 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. De asemenea, 45 persoane infectate cu coronavirus au murit.

BILANŢ CORONAVIRUS 5 OCTOMBRIE. 1591 cazuri noi de infectare la 6.537 de teste. RECORD la Bucureşti. 592 pacienţi la ATI

 


loading...