Meleşcanu a acceptat propunerea de a prelua şefia SIE. El s-a autosuspendat din PNL

Senatorul PNL Teodor Meleşcanu crede că numirea unui reprezentant al opoziţiei ca director al Serviciului de Informaţii Externe este o practică ce merită continuată, în caz contrar efectele asupra sistemului politic românesc fiind indezirabile. Meleşcanu s-a autosuspendat din PNL.

RomaniaTV.net
27 feb. 2012, 16:00
Meleşcanu a acceptat propunerea de a prelua şefia SIE. El s-a autosuspendat din PNL

În cursul zilei de astăzi mi s-a făcut propunerea de a candida și de a ocupa funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, în cazul în care Parlamentul va aproba această numire. Am acceptat propunerea considerând că ea poate poate contribui la consolidarea practicii instituite de către preşedintele Traian Băsescu de a numi la conducerea serviciilor de informaţii persoane care fac parte din opoziţia parlamentară şi nu din majoritate, şi că renunţarea la această pracitcă, din cauza grevei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evoluţiei pe viitor a sistemului politic românesc„, afirmă Meleşcanu. într-un comunicat de presă dat publicităţii luni.

Meleşcanu atrage atenţia că amânarea unei decizii a Parlamentului privind numirea noii conduceri la SIE ar putea afecta funcţionarea normală a instituţiei.

Am convingerea că echilibrul, pregătirea şi experienţa pe care le am în probleme de securitate internaţională îmi vor permite să mă achit în bune condiţii de o asemenea responsabilitate. Începând cu data de astăzi, m-am autosuspendat pe o durată nedeterminată din calitatea de membru PNL„, mai scrie Meleşcanu.

Preşedintele Traian Băsescu îl propune pe senatorul PNL Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, în locul lui Mihai Răzvan Ungureanu.