Meleşcanu, despre referendum: Am ţinut seama de absolut toate cererile pe care le-au făcut misiunile diplomatice

Ministerul de Externe a luat în considerare toate cererile pe care le-au făcut misiunile diplomatice în ceea ce priveşte secţiile de votare pentru referendumul de revizuire a Constituţiei şi este pregătit pentru scrutinul ce va avea loc sâmbătă şi duminică, a declarat Teodor Meleşcanu.

RomaniaTV.net
04 oct. 2018, 18:13
Meleşcanu, despre referendum: Am ţinut seama de absolut toate cererile pe care le-au făcut misiunile diplomatice

Şeful diplomaţiei române a precizat joi că, în prezent, sunt deschise 378 de secţii de votare în străinătate, ultima fiind deschisă cu două zile în urmă, în oraşul spaniol Valencia, „la cererea unui grup important de români care au vrut să participe la referendum mai aproape de casă, fără a se deplasa”.

Din cele 378 de secţii, 192 sunt deschise în sediile şi oficiile diplomatice şi consulare, a mai spus Meleşcanu.

Totodată, el a adăugat că au fost trimise deja toate buletinele de vot şi ştampilele necesare scrutinului în afara ţării.

„S-a trimis o listă la Biroul Electoral Central cu propuneri de oameni din secţiile de votare care să reprezinte ambasadele sau oficiile consulare”, a afirmat el.

Ministrul Afacerilor Externe a precizat că toate cererile legate de scrutin au fost onorate.

„Am ţinut seama de absolut toate cererile pe care le-au făcut misiunile diplomatice şi sperăm să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. (…) Propunerile au fost făcute de ambasade, de oficiile diplomatice, pornind şi de la experienţele cu ultimele alegeri, întrucât în anumite zone nu au fost destui alegători şi atunci s-a mai redus din acestea”, a evidenţiat el.

De asemenea, Meleşcanu a afirmat că diplomaţii români s-au asigurat că „toată lumea va avea acces la vot”.

„Fiecare ambasador şi-a asumat împărţirea unor secţii de votare şi a asigurat că toată lumea va avea acces la vot mai ales că în cazul acesta e o situaţie puţin specială – se votează în două zile”, a spus el.