Meleşcanu şi-a anunţat demisia din Senat

Directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, şi-a anunţat, luni, în plenul Senatului, demisia din calitatea de senator.

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 17:17
Meleşcanu şi-a anunţat demisia din Senat

El a menţionat că va promova colaborarea cu toate componentele comunităţii naţionale de informaţii, în conformitate cu competenţele legale ce revin fiecăreia dintre aceste structuri.

„Îmi anunţ demisia din Parlamentul României începând cu data de astăzi, 5 martie. Doresc să folosesc acest prilej pentru a vă asigura că principalul meu obiectiv în această funcţie îl constituie asigurarea legalităţii depline a funcţionării SIE şi mai ales colaborarea în acest scop, fără niciun fel de rezerve, cu Comisia specială de control al activităţilor SIE din Parlamentul României„, a spus Meleşcanu.

El a adăugat că SIE va urmări îndeaproape executarea sarcinilor ce îi revin din Planul naţional de priorităţi informative aprobat de CSAT.

De asemenea, el a declarat ulterior presei că îi este greu să se despartă de instituţia Parlamentului, unde a lucrat mai mulţi ani, dar, în conformitate cu Constituţia, există o incompatibilitate între calitatea de parlamentar şi cea de persoană care exercită atribuţii publice de responsabilitate.

„Plec de aici cu regrete, dar şi speranţa că voi contribui în continuare într-un domeniu cu adevărat vital pentru România, care e şi deasupra partidelor politice şi a opţiunilor pe care le avem fiecare dintre noi”, a mai spus Meleşcanu.

Numirea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a fost validată în 28 februarie de Parlament.