Membrii trupei Goodbye to Gravity care au murit în clubul Colectiv, comemoraţi pe planeta Marte de sonda InSight

Publicat: Marţi, 27 Noiembrie 2018 13:27 // Actualizat: Marţi, 27 Noiembrie 2018 13:27 // Sursa: romaniatv.net

Numele celor patru muzicieni din trupa Goodbye to Gravity care au murit în toamna anului 2015 în incendiul din clubul Colectiv - Alex Pascu, Mihai Alexandru, Vlad Ţelea şi Bogdan Enache - au fost gravate pe un microcip plasat la bordul sondei spaţiale americane InSight, care a asolizat cu succes luni seară pe planeta Marte.

Foto: facebook.com

Administratorii paginii de Facebook a trupei Goodbye to Gravity au publicat în noaptea de luni spre marţi un mesaj în care i-au adus mulţumiri unui admirator al grupului, Andreas Schonhofen, autorul acestei iniţiative.

"Modulul InSight al NASA a asolizat cu succes pe Marte! Pe lângă misiunea sa ştiinţifică, sonda transportă cu ea numele lui Alex, Bogdan, Vlad şi Mihai, onorând memoria lor dincolo de lumea noastră şi pentru posteritate. Îi mulţumim încă o dată lui Andreas Schonhofen pentru minunata lui iniţiativă comemorativă", se afirmă în acel mesaj online.

La rândul lui, Andreas Schonhofen a salutat reuşita cercetătorilor de la NASA şi a distribuit pe pagina lui de Facebook videoclipul de la "Atonement", o piesă din repertoriul trupei Goodbye to Gravity".

"Modulul InSight dezvoltat de NASA a ajuns în siguranţă pe suprafaţa lui Marte. Sunt atât de fericit! În memoria Goodbye to Gravity", vă prezint videoclipul piesei 'Atonement'", a scris admiratorul trupei româneşti în acel mesaj.

"În memoria celor patru membri decedaţi ai trupei Goodbye to Gravity, am adăugat numele lor la bordul sondei InSight, creată de NASA, pentru a pleca spre Marte. Numele lui Alex, Vlad, Bogdan, Mihai (alături de numele altor 2 milioane de oameni din toată lumea) au fost adăugate pe un microcip. Acest microcip este montat pe sonda InSight a NASA. Lansarea: mai 2018. Asolizarea pe Marte: noiembrie 2018. Modulul de asolizare (şi numele) vor rămâne pe Marte pentru totdeauna! Creaţiile GTG şi numele trupei sunt puternic legate de călătoriile în spaţiu şi de astronautică. Acesta este motivul pentru care am ales o astfel de modalitate pentru a onora memoria celor patru bărbaţi", a explicat Andreas Schonhofen într-un mesaj publicat în octombrie 2017 pe contul lui de Facebook.

În total, 2,4 milioane de nume au fost gravate pe două microcipuri ce au fost instalate la bordul sondei InSight. Primul microcip a inclus 800.000 de nume. Al doilea microcip a inclus 1,6 milioane de nume şi a fost montat în interiorul sondei pe 23 ianuarie 2018.

NASA a reuşit să amartizeze sonda InSightProba trimisă de Agenția Spațială pe Marte are la bord mai multe instrumente cu ajutorul cărora ar putea studia structura internă a planetei, scrie BBC News.

Modulul spaţial InSight, lansat de NASA, a asolizat cu bine, luni, într-o regiune plană a planetei Marte, după o călătorie în spaţiu ce a durat şase luni şi jumătate şi a totalizat 480 de milioane de kilometri, cu misiunea de a analiza, timp de 2 ani, structura internă a "Planetei Roşii", informează agenţiile internaţionale de presă.

InSight (Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport) este o misiune din cadrul Programului NASA Discovery ce prevede amplasarea unui modul autonom la suprafaţa lui Marte pentru a studia interiorul acestei planete.

Citeşte şi: NASA a reuşit să amartizeze sonda InSight UPDATE LIVE VIDEO

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Goodbye to Gravity misiune Marte NASA sonda InSight
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 dec 18:06
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Probabil ca un Acumulator de Energie Electrica , ar mai trebui de Amplasat , pe Planeta Marte , dar ceva mai mare , care sa functioneze mai mult timp , decat la Sonda Spatiala Voyager 2 , care Acumulator , a functionat decat 40 de Ani de Zile , Probabil O Racheta de Mari dimensiuni cu un Acumulator foarte Mare ar fi Suficient pentru 1 Milion de Ani de Zile in Viitor , pentru Hidroliza Apei , si obtinerea Vegetatiei , pe Planeta Marte , dupa aceea , probabil , v-a fi mai usor de Trait pe Planeta Marte .
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H