Meniu de 5 lei pentru pacientele operate la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi

Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi caută o firmă de catering care să prepare şi să livreze zilnic meniurile pentru pacientele internate, scrie Ziarul de Iaşi. Achiziţia urmează să fie făcută din fondurile proprii ale spitalului.

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 15:02
Meniu de 5 lei pentru pacientele operate la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi

Firma care va câştiga licitaţia trebuie să deţină spaţiu autorizat conform normelor europene şi sanitar-veterinare în vigoare în localitatea Iaşi şi să asigure transportul hranei cu autovehicule autorizate sanitar-veterinar. De asemenea, atât înainte de încheierea contractului, cât şi pe perioada acestuia, firma va trebui să permită intrarea şi verificarea serviciului de un reprezentant al spitalului.

Hrana pe care o vor primi pacientele internate va fi servită în ambalaje de unică folosinţă. Firma de catering va trebui să asigure un mod de ambalare diferit pentru fiecare categorie de preparat.

Citeste si VIDEO Gestul pentru care un agent de securitate a fost concediat chiar din prima zi de muncă. Momentul a devenit viral pe TikTok

Meniurile vor trebui diferenţiate. Astfel, vor exista meniuri pentru regimul comun, pentru regim special (prima zi după operaţie, ziua a II-a şi a III-a după operaţie), pentru lehuze sau pentru paciente cu diabet zaharat.

Valoarea meniurilor a fost stabilită prin HG nr. 851/2018. Astfel, pacientele cu diabet şi lehuzele vor primi un meniu în valoare de 15 lei. 10 lei au fost alocaţi pentru regimul comun şi regimul special din ziua a III-a după operaţie, 7 lei pentru regimul din ziua a II-a după operaţie şi 5 lei pentru regimul din prima zi după operaţie.

Ofertele se pot depune la sediul unităţii medicale până pe 20 noiembrie, urmând să fie deschise pe 23 noiembrie.