Mesaj disperat al mamei fetei de 14 ani dispărute în Tulcea pentru a reface un traseu dintr-o poveste. Ce a scris fata în biletul lăsat părinților

O fata de 14 ani din judetul Tulcea, disparuta de trei zile, este cautata de politie cu drone si caini de urma. Adolescenta a lasat cateva indicii: plecarea ei ar fi inspirata dintr-o serie de carti de aventura, "Pisicile Războinice".

04 mart. 2023, 23:18
Mesaj disperat al mamei fetei de 14 ani dispărute în Tulcea pentru a reface un traseu dintr-o poveste. Ce a scris fata în biletul lăsat părinților

Denisa-Gabriela Coadă locuieste in Mahmudia, iar mama ei a cerut ajutor Poliției, pentru ca fata pur si simplu a disparut de acasă. Adolescenta şi-a luat puşculiţa cu bani şi a lăsat familiei un bilet în care spune că urmează destinul unui personaj din cartea „Pisicile războinice”.

Mama fetei face apel la cei care o văd sau pot da detalii despre ea să sune la Poliție.

”Dacă o vede cineva pe undeva și o recunoaste va rugam sa ne contacteze sau sa contacteze Politia cel mai repede. Pentru ea, daca ne vede sa ne dea un semn, sa se intoarca acasa. O asteptam cu drag. Nu va pati absolut nimic, totul va fi normal. Ne dorim foarte mult să vina acasa, atat… si sa fie sanatoasa”, spune mama Denisei.

Citește și: Studentă dispărută, căutată prin pădure. Operațiunea amplă de căutare pentru Angelika Maurer. Peste 350 de oameni sunt implicați, se folosesc inclusiv drone și câini de urmă

Într-o scrisoare lasată acasă, Denisa Gabriela Coadă spunea că planuia acestă ”avertură” de patru luni. Nu şi-a luat cu ea si cărţile, ci doar economiile: 200 de lei.

Peste 100 de poliţişti o caută în pădure, cu drone si câini de urmă. Au găsit lemne arse şi mai multe bileţele, dar nu și pe fată.

”Au fost efectuate cautari cu efective marite pe raza localitatilor limitrofe. La actiunile de cautare din perioada de referinta au participat politisti din cadrul IPJ Tulcea, lucratori de la Jandarmerie, de la ISU Delta Tulcea și voluntari, fiind folosite echipamente speciale, caini de urma si o drona”, a declarat Ioana Nanu de la IPJ TULCEA.

La momentul plecării, fata era îmbrăcată cu un hanorac de culoare crem, blugi negri si era încalțată cu ghete de culoare maro. Cei care dețin informații despre copilă sau au văzut-o sunt rugați să sune la 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție.