Mesaj video dur din partea unui cetăţean rus pentru Putin: Nu ne putem salva propriul nostru popor FOTO şi VIDEO

Un supravieţuitor al viscolului din regiunea Orenburg, din Rusia, a trimis un mesaj dur preşedintelui rus Vladimir Putin, căruia i-a reproşat faptul că autorităţile ruse nu au intervenit la timp pentru a salva aproximativ 80 de persoane rămase blocate timp de 15 ore, în zăpadă, pe timp de viscol.

09 ian. 2016, 08:27

Un şofer a murit de frig şi multe alte persoane au suferit degerături severe, după ce autovehiculele cu care circulau au rămas blocate pe o arteră principală din regiunea aflată în sudul Munţilor Ural, relatează bbc.com.

Rusia trimite ajutoare în străinătate, dar nu poate avea grijă de propriii ei cetăţeni. Nu ne putem salva propriul nostru popor„, a transmis Pavel Guşev, cel care i-a trimis preşedintelui rus materialul video care a fost vizualizat de aproximativ un milion de oameni, după ce a fost postat pe YouTube.

„Fac apel la tine, Vladimir Vladimirovich Putin – îşi cer să rezolvi astfel de probleme, să îi ajuţi pe cei care suferă de degerături şi să activezi serviciie de urgenţă al Ministerului” (sănătăţii, n.r.)”, se mai arată în apelul video al lui Guşev. 

Citeşte şi Viscol puternic, zeci de oameni blocaţi în nameţi. Zăpadă de jumătate de metru pe şosea VIDEO

Potrivit lui, unele persoane care au sunat la serviciile de urgenţă pentru a primi ajutor, au primit din partea acestora răspunsuri aiuritoare, ca, de pildă: „Ar trebui să fi stat acasă, nu să ieşi afară pe o vreme ca asta!”

Procurorii ruşi au deschis o anchetă prin care analizează răspunsul serviciilor de urgenţă în noaptea de 3 ianuarie, când maşinile au fost, practic, îngropate în zăpadă pe drumul Orenburg-Orsk, pe timp de viscol şi vizibilitate aproape zero.