Mesajul cutremurător lăsat în urmă de o femeie răpusă de cancer: „Dacă citiți această postare înseamnă că eu nu mai sunt”

O femeie din Italia, care a luptat ani de zile cu o boală necruțătoare - cancer, a lăsat în urmă un mesaj emoționant.

03 oct. 2023, 16:23
Mesajul cutremurător lăsat în urmă de o femeie răpusă de cancer: „Dacă citiți această postare înseamnă că eu nu mai sunt”
Ultimul mesaj al unei femei răpuse de cancer

O femeie din Italia a fost răpusă de cancer, după ce ani de zile a luptat cu boala nemiloasă. Cu toate astea, chiar și în cele mai sumbre momente ale vieții, a găsit puterea să lase în urmă o ultimă amintire.

Marialuisa Pavanello, o femeie din Padova, a lăsat o scrisoare de adio emoționantă, rugându-și soțul, Maurizio Francescon, să o împărtășească lumii după moartea ei.

„Ciao, tuturor! Dacă citiți această postare înseamnă că eu nu mai sunt”, așa începe mesajul postat pe pagina sa de Facebook sâmbătă, 30 septembrie 2023, de către soțul său.

Citește și: Povestea impresionantă a ultimului cizmar al Iaşiului. Nea Victor s-a reorientat după ce şi-a pierdut mare parte din clienţi şi, la 72 de ani, munceşte pe brânci, deşi suferă de cancer

Femeia s-a luptat cu un cancer mult timp și, în cele din urmă, boala a învins. Cu ultimele puteri, a continuat să zâmbească și să îmbrățișeze viața până în ultimele zile ale sale.

„L-am rugat pe Maurizio să-l publice pe profilul meu după ce am devenit păpmânt sau mai degrabă cenușă, din moment ce am cerut să fiu incinerată. Viața este frumoasă din toate punctele de vedere, chiar dacă e scurtă și trebuie trăită la maxim în fiecare moment, indiferent dacă e bun sau rău.

În acești ultimi 5 ani, chiar dacă am avut multe greutăți, am ales să mă bucur de fiecare moment. Am evitat, atâta timp cât am putut, să spun că am un cancer în stadiu avansat. Nu-mi plac oamenii care provesc cu milă pe cei bolnavi și spun ‘sărmanii de ei’ .

Viața este frumoasă și poți fi fericit chiar și când te confrunți cu un cancer. Este o luptă grea, dar cu sprijinul familiei, al prietenilor și datorită tratamentelor moderne, am reușit să înving multe obstacole”, a continuat ea.

Citește și: A murit Zoleka, nepoata lui Nelson Mandela, la 43 de ani. Avea cancer de mai bine de zece ani

Aceasta și-a exprimat recunoștința față de medicii care au avut grijă de ea, menționând că „dacă aș fi avut acest cancer acum 10 ani, aș fi trecut la cele veșnice în doar câteva luni și cu multe dureri”.

Un oncolog renumit a subliniat importanța a trei factori în tratarea cancerului: încrederea în medic, ascultarea nevoilor pacientului și sprijinul familiei. Marialuisa a declarat că ea a avut parte de toate astea: „Am beneficiat de toți acești trei factori”.

„O ultimă mare îmbrățișare! Sper că am fost de ajutor cuiva în acești ani, fie printr-un sfat, fie printr-o glumă.

Nu va fi ușor să închei o viață plină de surprize, entuziasm, idealuri, angajamente economice și sociale. Nu va fi ușor să nu mai zâmbesc, să salut, să îmbrățișez, să discut, să dăruiesc, să ajut, să susțin, să visez!

Viața are, din păcate sau din fericire un sfârșit, iar indiferent cât de puternici suntem, la un moment dat se încheie”.