Mesajul dur al mamei unui copil de un an infectat cu noul coronavirus: „Eu sigur n-o să uit niciodată urletele fetiţei mele chinuite”

Adaluna Bogdan este o mamă din Cluj, a cărei fetiţă de doar un an a fost infectată cu noul coronavirus. Într-o postare pe Facebook, tânăra transmite un mesaj dur tuturor celor care nu cred în existenţa virusului.

RomaniaTV.net
25 sept. 2020, 20:05
Mesajul dur al mamei unui copil de un an infectat cu noul coronavirus: „Eu sigur n-o să uit niciodată urletele fetiţei mele chinuite”

Ea spune că părinţii săi au fost primii infectaţi şi vorbelte despre sentimentele puternice care au copleşit-o la gândul că părinţii ei i-au îmbolnăvit copilaşul. 

De citit, recitit, rumegat și dat mai departe, mai ales pentru bipezii ce fac umbră pământului în jurul nostru, în loc să o facă singuri în pădure. Nu știai pe nimeni cu Covid? Îți arăt Clujul din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, dintr-un salon în care sunt internată cu fetița mea ce are puțin peste 1 an.

Probabil nu știi încă nici cum e să afli azi că părinții tăi sunt infectați, că tu intri în carantină imediat împreună cu copilul tău, că părinții îți vor fi preluați și duși la spital și nu știi dacă finalul e cu toți împreună sau nu. Ca să nu zic că nu știi cum e să stai să aștepți să vezi simptome la tine și la copilul tău.

Sigur nu știi nici senzația și durerea pe care eu am trăit-o, că oameni pe care îi iubești dincolo de cuvinte poate ți-au îmbolnăvit omulețul căruia i-ai dat viață. La fel nu știi nici ce îți trece prin minte când vezi că puiul tău de om începe să nu mai fie asimptomatic, cum se spune că sunt copiii și apar simptome peste simptome, chemi ambulanța în toiul nopții și începe calvarul„, povesteşte femeia.

Citeste si Oficial OMS: Se estimează că vom ajunge la două milioane de morţi

Adaluna face, apoi, referire la chinurile pe care a trebuit să le îndure micuţa odată ajunsă la spital, dar şi temerile cu care s-a confruntat ea atunci când medicii au anunţat-o că fetiţa va primi tratament pentru HIV.

Părinții în continuare în spital, tu pe cont propriu cu un copil în brațe, căruia i se fac investigații noaptea, la 3, într-un cort de triaj, cu 15 grade. Îți poți imagina cum arată asta? Că eu sigur nu uit niciodată urletele fetiței mele chinuită de tot ce i se întâmplă. Sigur nu știi nici cum e senzația aia în care ți se spune ce înseamnă tratamentul pentru un copil, adică un medicament pentru HIV, pentru că nu există încă nimic pentru Covid, dar tu dă-te zmeu în continuare. Nu știi nici că tu vei primi tratament pentru malarie și nici presiunea pe care o pui singur pe tine dacă accepți sau nu tratamentul, în special pentru un puiuț de om.

În tot timpul asta, părinții sunt în continuare în spital, toată familia e infectată și nu primești vizite, nu poți părăsi nici salonul din spital, în casa în care ai stat nu va intra nimeni să îți ia haine, pentru că șansele să se infecteze sunt uriașe„, continuă femeia relatarea experienţei traumatizante.

În final, femeia face apel la conştiinţa oamenilor, spunându-le că dacăa u sentimente pentru cei din jurul lor, ar fi bine să-i protejeze pe aceia purtând mască.

E suficient ca unul din familie să lase garda jos pentru o clipă și să intri în cea mai înspăimântătoare experiență. Asta dacă ai ceva sentimente pentru alte ființe umane decât pentru fundul tău. Și ar fi bine să ai, că vei descoperi că ai nevoie de prieteni să îți aducă niște cumpărături măcar.

Citeste si Alexandru Rafila explică de ce România are a doua cea mai mare mortalitate la cazurile de Covid din Europa

Tu crezi că treci peste toate astea? Gândește-te, bipedule, că înainte să ai simptome, ai apucat să infectezi pe cineva dintr-o familie în care sunt copii mici, bolnavi cronici, gravide, etc. Nu e orice virus, e ceva necunoscut pentru medici, așa că nu spera că vei fi norocos. Poartă mască peste moaca aia, nu pentru tine, poartă pentru familia ta și pentru apropiații tăi și nu mai împrăștia cretinisme online. Stai liniștit ca nu te cipează când ești în spital cu covid, bine ar fi sa o facă, măcar 2 neuroni în plus să îți pună în cip„, a scris Adaluna Bogdan pe pagina sa de Facebook.

 

De citit, recitit, rumegat si dat mai departe, mai ales pentru bipezi ce fac umbra pamantului in jurul nostru, in loc sa…

Publicată de Andaluna Bogdan pe Joi, 24 septembrie 2020