Mesajul lui Nicuşor Dan de Ziua Naţională a României. „Respectul față de lege și implicarea socială reprezintă patriotismul zilelor noastre”

Mesajul lui Nicuşor Dan de Ziua Naţională a României. Primarul general a scris că "1 decembrie 1918 e cel mai frumos dar al generațiilor trecute pentru istoria României", şi consideră că respectul faţă de lege este "patriotismul faţă de zilele noastre.

01 dec. 2020, 14:47
Mesajul lui Nicuşor Dan de Ziua Naţională a României. „Respectul față de lege și implicarea socială reprezintă patriotismul zilelor noastre”
Mesajul lui Nicuşor Dan de Ziua Naţională

Nicuşor Dan a participat, marţi, la ceremonia organizată în Capitală cu ocazia Zilei Naţionale a României, eveniment la care au participat mai mulţi oficiali, printre care preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban.

Mesajul lui Nicuşor Dan de Ziua Naţională a României. „Să prețuim acest dar”

„1 decembrie 1918 e cel mai frumos dar al generațiilor trecute pentru istoria României.

Să prețuim acest dar și să arătăm asta în fiecare zi, în primul rând prin îndeplinirea datoriilor civice. Respectul față de lege și implicarea socială reprezintă, cred eu, patriotismul zilelor noastre.
La mulți ani, București! La mulți ani, România!”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj emoţionant de Ziua Naţională a României: Medicii au plătit un tribut greu. Sunt eroii acestui an!

Preşedintele României a depus, marţi, în Piaţa Arcului de Triumf o coroană de flori în memoria eroilor, dar şi a victimelor pandemiei. Şeful Statului a susţinut un discurs cu ocazia Zilei Naţionale.

Klaus Iohannis a firmat că eroii acestui an au fost medicii, care au plătit un tribut greu în contextul crizei sanitare generată de pandemia de coronavirus. Preşedintele le-a urat românilor „La Mulţi Ani” şi a felicitat societatea civilă.

„În această Piaţă, care a fost martora a atâtor sărbători, azi suntem mult mai puţini ca de obicei. Cadenţa militarilor, bucuruia din ochii copiilor ridicaţi în braţe de părinţi sau bunici emoţionaţi sunt imagini de care ne e dor şi pe care vrem să le revedem cât mai curând posibil. În acest cadru în care suntem acum, vegheaţi la fel ca în anii precedenţi, de Arcul de Triumf, acest simbol al sacrificiului şi al speranţei, urez românilor La Mulţi Ani, oriunde s-ar afla ei, sănătate şi optimism.

Niciodată, în ultimele decenii, nu am avut 1 Decembrie cu atâta îngrijorare. Criza sanitară și pandemia ne obligă să marcăm Ziua națională în alte registre. În fiecare zi, bărbați și femei curajoși luptă cu pandemia. De la începutul crizei, suntem fizic distanțați unii de alții, ne vedem mai rar și resimțim absența interacțiunii cu cei dragi, iar granițile par din nou a ne despărți. Și totuși nimic nu ne poate ține departe în spirit pentru a putea rememora marea realizare de acum mai bine de 100 de ani. Nimic nu ne împiedică să ne aducem aminte astăzi de toți care au contribuit la desăvârșirea statului român modern”, a transmis Iohannis.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Naţională a României: Împreună, să ne apărăm țara de un dușman invizibil!