Mesajul Papei Francisc de Paştele Catolic: Credinciosul de astăzi crede că nu poate face nimic pentru a depăşi nedreptăţile

Papa Francisc îi îndeamnă pe credincioşii catolici să lase deoparte mulţumirea de sine şi să-şi reînnoiască credinţa în depăşirea nedreptăţii. El a menţionat Siria, Ţara Sfântă, Peninsula Coreeană şi Venezuela duminică, în mesajul său tradiţional de Paşte, înainte de binecuvântarea tradiţională Urbi et Orbi.

RomaniaTV.net
01 apr. 2018, 11:24
Mesajul Papei Francisc de Paştele Catolic: Credinciosul de astăzi crede că nu poate face nimic pentru a depăşi nedreptăţile

Siria, Ţara Sfântă, Peninsula Coreeană şi Venezuela au fost menţionate de papa Francisc duminică mesajul său tradiţional de Paşte, înainte de binecuvântarea tradiţională Urbi et Orbi.

Vorbind din loggia bazilicii Sf. Petru, Suveranul Pontif a evocat „roadele păcii pentru întreaga lume, începând cu Siria iubită şi chinuită, a cărei populaţie este epuizată de un război care nu vede sfârşit”, relatează AFP.

Liderul catolic a lansat, de asemenea, un apel la ”reconciliere în Ţara Sfântă”, unde sunt loviţi „oameni fără apărare”.

„Să invocăm roadele reconcilierii pentru Ţara Sfântă, rănită încă în aceste zile de conflicte deschise, de care nu scapă oameni fără apărare”, a pledat papa Francisc, în timp ce vineri au avut loc ciocniri între protestatari palestinieni din Gaza şi Armata israeliană soldate cu 16 morţi, cel mai grav bilanţ de după războiul din 2014.

Pe de altă parte, în mesajul său de Paşti, Francisc a încurajat „dialogul” în curs de desfăşurare în Peninsula Coreeană, în plină perioadă de relaxare după doi ani de escaladare din cauza testelor nucleare şi balistice ale Phenianului

„Fie ca cei care au responsabilităţi directe să acţioneze cu înţelepciune şi cu discernământ pentru a promova binele poporului coreean şi pentru a construi relaţii de încredere în sânul comunităţii internaţionale”, a spus el.

Papa a cerut poporului din Venezuela să găsească cât mai repede posibil ”o cale dreaptă, paşnică şi umană” pentru a ieşi din criza politică şi umanitară care îl oprimă, consemnează şi EFE.

Papa Francisc îi îndeamnă pe credincioşi să lase deoparte mulţumirea de sine

Papa Francisc a condus Slujba de Înviere pentru Paştele Catolic în noaptea de sâmbătă spre duminică la Bazilica Sf Petru din Vatican în condiţii de securitate stricte, îndemnându-i pe credincioşii catolici să lase deoparte mulţumirea de sine şi să-şi reînnoiască credinţa în depăşirea nedreptăţii, relatează dpa.

În timpul serviciului religios, papa a vorbit posomorât despre complacere şi reînnoire.

„Credinciosul de astăzi … a cedat unei realităţi care îl face să creadă că nu poate face nimic pentru a depăşi nenumăratele nedreptăţi pe care mulţi dintre fraţii săi le îndură personal”, a spus Pontiful.

El „a intrat într-o rutină opresivă care l-a privat de memorie”, a spus papa Francisc, adăugând că sărbătorile de Paşte
sunt tocmai unele de „reînnoire a credinţei că Dumnezeu intră … punând la încercare determinismul nostru monoton şi paralizant”. 

Opt adulţi au fost botezaţi la slujba de sâmbătă, inclusiv un solicitant de azil din Nigeria, care a devenit erou în Italia după ce a ajutat la dejucarea unui jaf anul trecut.

Măsurile de securitate au fost mai stricte decât de obicei la slujba de sâmbătă, după ce poliţia italiană a efectuat în cursul săptămânii patru raiduri împotriva unor susţinători suspecţi ai unor grupări teroriste islamiste şi a arestat şapte persoane având legături cu un cetăţean tunisian care a efectuat un atac cu un camion în Berlin.