Meteorologii anunţă o vreme schimbătoare la început de săptămână. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Ziua de duminică vine cu două anotimpuri. Dacă în sud-est putem vorbi despre o zi de primăvară, cu ploi şi maxime de până la 16 grade, în nord va fi mult mai rece, un singur grad în nordul Moldovei. Luni, vremea se răceşte, astfel încât maximele vor fi între minus 1 grad şi cel mult 7 grade. Marţi, aerul mai cald ce ajunge deasupra ţării noastre creşte cu câteva grade temperaturile.

RomaniaTV.net
02 feb. 2013, 19:08
Meteorologii anunţă o vreme schimbătoare la început de săptămână. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Duminică, în vestul, centrul şi nordul ţării, vremea se răceşte, dar în sud-est va fi chiar mai cald decât sâmbătă, iar valorile termice vor fi cu mult mai mari decât mediile multianuale la început de februarie, astfel încât maximele vor pleca de la 1 grad în nordul Moldovei şi vor ajunge chiar şi la 18 grade în sud-estul extrem. Norii vor acoperi temporar cerul ş vor aduce precipitaţii pe arii extinse, mai ales ninsori în nord şi la munte, mixte în vest şi în centru  şi predominant ploi în sud şi în sud-est. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 15-20 de l/mp, mai ales în nord-vest. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla cu putere şi va viscoli zăpadă.

Şi în Capitală vom avea o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal. Meteorologii prognozează la amiază în jur de 15 grade, adică aproximativ 12 grade peste normalul termic al datei din calendar. Cerul se va înnora şi temporar va ploua. Vântul va sufla mai tare din când în când, aşa că nu va fi chiar o vreme perfectă pentru o plimbare în parc. Presiunea atmosferică va vea doar 744 de mm coloană de mercur şi va creşte puternic.

Luni, vremea se răceşte, răcire pe care o vom resimţi mai ales în jumătatea sudică. Cerul va fi temporar noros şi va ninge slab în regiunile nord-vestice şi în centru, iar dimineaţa va mai ploua slab în sud-estul extrem. Vântul va mai scădea în intensitate, doar la munte vor mai fi intensificări temporare. Maximele se vor situa între -1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei şi cel mult 7 grade în sudul ţării.

Şi în Capitală, vremea se va răci accentuat. După o zi cu temperaturi de primăvară, mercurul din termometre nu va mai trece de 6-7 grade la amiază, adică regimul termic se apropie de cel normal. Printre nori se arată timid soarele, iar vântul nu va trece de cote moderate.

Marţi, deasupra ţării noastre ajunge din nou aer ceva mai cald, aşa că temperaturile cresc cu câteva grade. Maixmele cuprinse, în general, între 0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 12 grade în sud-vestul ţării, caracterizează o vreme caldă în aproape toată ţara. Cerul va fi variabil, dar temporar se va înnora în nord şi în vest, unde vor fi precipitaţii slabe, predominant ploi. Noaptea, precipitaţiile se vor extinde şi vor fi lapoviţe şi ninsori, dar şi condiţii de formare a poleiului, în timp ce la munte vor predomina ninsorile.

Şi în Capitală, temperatura aerului câştigă câteva grade, aşa că la amiază se aşteaptă 9-10 grade, vreme caldă pentru data din calendar. Soarele se arată printre nori, iar vântul nu face excese.