Metoda incredibilă ca să-ţi dezvolţi capacitatea creierului cu 30%

Nu doar inima şi talia noastră se bucură de beneficiile sportului, ci şi creierul nostru. Mai mult de atât, putem să ne creştem capacitatea cerebrală cu 30% dacă face exerciţii fizice de patru ori pe săptămână, începând din copilărie.

RomaniaTV.net
01 ian. 2014, 09:08
Metoda incredibilă ca să-ţi dezvolţi capacitatea creierului cu 30%

Un program sustinut de exercitii fizice care sa contina cel putin patru sedinte pe saptamana, inceput inca din copilarie, duce la imbunatatirea capacitatilor mintale cu pana la 30% si ne tine departe de dementa, la varste inaintate.

Citeşte şi Creierul este stimulat câteva zile la rând după citirea unui roman

Concluzia a fost trasa in urma unui studiu efectuat pe 9.000 de persoane, pe parcursul a 40 de ani. Cei mai tineri participanti aveau, la momentul implicarii in cercetare, 11 ani. Profesorul doctor Alex Dregan de la King’s College London a atras atentia ca cercetarea arata cat de multe beneficii are activitatea fizica asupra functiilor cognitive.

Citeşte şi De ce căscăm? Un mister al corpului uman care are legatura cu creierul

Exercitiile fizice efectuate regulat, de cel putin 4 ori pe saptamana, inca din copilarie previne degradarea celulelor nervoase, protejand individul in fata dementei si crescandu-i capacitatea cerebrala cu pana la 30%.

Continuarea pe Lyla.ro.