Metoda ireală găsită de un preot. Ce face acesta cu telefoanele aduse de enoriași în biserică

Un preot a găsit o metodă inedită pentru a se apropia mai mult de enoriașii săi. Fiind perfect ancorat în realitate, acesta a înțeles că legătura cu tehnologia este una foarte strânsă. Iată ce face acesta cu telefoanele enoriașilor.

07 feb. 2023, 16:31
Metoda ireală găsită de un preot. Ce face acesta cu telefoanele aduse de enoriași în biserică
Modalitatea inedită găsită de un preot

Se pare că tehnologia și credința pot să găsească unu numitor comun! Metoda inedită pe care a găsit-o un preot pentr a-și apropia enoriașii a devenit virală pe rețelele de socializare. Acesta a explicat curioșilor cum a ajuns la această metodă și de ce crede că o astfel de abordare este extrem de importantă în „secolul vitezei”.

Citește și: Preot acuzat că cere suprataxă pentru botez. Reacţie uluitoare: „Ați găsit curat, căldură, praful șters, apa caldă, luminile aprinse!”

De cele mai multe ori, oamenii trăiesc cu o preconcepție în ceea ce privește preoții. Oamenii bisericii sunt considerați conservatori, oameni care se țin departe de tehnologie sau de lumea modernă a internetului. Tocmai din acest motiv enoriașii au impresia că anumite subiecte nu pot fi abordate cu duhovnicul. Preotul despre care vorbim a decis să demonstreze aceste mituri și a făcut acest lucru printr-o metodă absolut inedită, dar și prin faptul că și-a făcut publice ideile atât de bine ancorate în realitate.

Preotul se numește Don Giorgio Mariotti și trăiește în satul Nuvole (Città di Castello), provincia Perugia. Acesta a devenit cunoscut pentru faptul că după fiecare slujbă pe care o ține, rămâne să sfințească telefoanee, tabletele și laptopurile enoriașilor.

Modalitatea inedită găsită de un preot

Don Giorgio a dezvăluit că aceasta este modalitatea ideală pentru a-i proteja pe cetățeni și de a ține știrile false la distanță.  Acesta a explicat că este nevoie de o purificare în masă, deoarece ura propagată pe rețelele de socializare și prejudecățile oamenilor afectează sufeletel enoriașilor.

„Este o modalitate de a reaminti tuturor cât de importante sunt cuvintele noastre și mesajele pe care le transmitem cu ajutorul acestor instrumente. La sfârșitul Liturghiei, am cerut o binecuvântare de la Sfântul Biagio, ca aceste mijloace de comunicare să fie ținute departe de știrile false. Pot răni sufletul și alimenta campanii de ură și dezinformare”, a spus Don Giorgio, potrivi presei internaționale.

Într-un interviu acordat recent, duhovnicul a mărturisit faptul că însuși Papa Francisc a vorbit cu ocazia Zilei Comunicării Sociale despre modalitățile de comunicare eficientă. Deși se bucură de un succes răsunător, Don Giorgio Mariotti susține că nu este primul preot care a optat pentru o asemenea practică, ba din contră. La începutul anilor 2000, un alt preot din Anglia avea aceeași ocupație.

Citește și: Mărturisirile unui preot care susține că a fost în iad, după ce a suferit un infarct: „Nu l-aș dori nici celui mai mare dușman al meu”