Metodele banale care te ajută să reduci factura la energie electrică. Rezultatele sunt uimitoare!

Facturile din ce în ce mai mari la energie electrică i-au speriat pe români, dar aceştia trebuie să ştie că au la îndemână soluţii simple pentru reducerea costurilor.

18 nov. 2022, 21:00
Metodele banale care te ajută să reduci factura la energie electrică. Rezultatele sunt uimitoare!
W/E Metodele banale care te ajută să reduci factura la energie electrică. Rezultatele sunt uimitoare!

Metodele banale care te ajută să reduci factura la energie electrică. Pentru a reduce consumul și a reuși, astfel, să plătești mai puțini bani la factura de electricitate, trebuie să ţii cont de anumite ponturi, mai ales că sunt extrem de utile și foarte ușor de pus în practică, scrie ego.ro.

Citeşte şi: Cum scazi factura la curent. Aparatele din casă care consumă cel mai mult

Iată doar câteva dintre metodele care îţi pot reduce semnificativ factura la energie electrică:

1. Folosește mașina de spălat doar atunci când este plină! Dacă până acum o porneai și în momentul în care nu era încărcată la maximum, este indicat ca de acum înainte să o folosești doar când este plină. Astfel vei reuși să economisești destul de multă energie electrică.

2. Înlocuiește becurile normale cu cele LED! Potrivit experților, cele mai eficiente din punct de vedere al consumului sunt becurile led. Chiar dacă acestea costă mai mult, au o durată  de viață de până la 30 de ori mai mare față de cele obișnuite și consumă mult mai puțin. În timp ce un bec normal ajunge să consume și 100 de W, unul led poate consuma între 3 și 20 de W.

3. Folosește prize cu separator! Dacă vei utiliza mai multe prize cu deconectare, atunci vei reduce din consum.

4. Scoateți aparatele electrice din priză când nu le folosiți. Chiar dacă sunt oprite, câtă vreme se află în priză acestea consumă energie, iar acest lucru se vede și la factură. De exemplu, televizorul sau computerul lăsate în priză, consumă între 40 și 70% din energia pe care o consumă în timpul funcționării.

5. Usucă rufele natural în loc să folosești uscătorul. Chiar dacă este mai comod să utilizezi acest aparat în loc să întinzi rufele pe sârmă, acesta îți poate încărca semnificativ factura la energia electrică.

Citeşte şi: Anunţ de ultimă oră despre voucherele energetice. Care trebuie să fie consumul maxim pentru ca statul să-ţi plătească factura

6. Înlocuiește vechiul televizor cu o plasmă! Dacă ai un televizor mai vechi de 10 ani, înlocuiește-l cu unul de generație nouă, care poate consuma cu până la 90% mai puțin.

7. Setează temperatura corectă la frigider și congelator şi păstrează-le pline cu mâncare. Temperatura optimă de funcționare a frigiderului este de la +4 grade celsius la +5 grade Celsius, iar în cazul congelatorului este de -18 grade Celsius. De asemenea, păstrează aparatele cât mai pline posibil, fiindcă acționează ca un izolator și fac posibil un consum mai mic de energie. Atenţie, nu uita să îndepărtezi gheața care se acumulează pe pereți, pentru că aceasta crește consumul de energie al congelatorului!

8. Reglați centrala termică la o temperatură optimă. Dacă aveți o centrală termică pe electricitate, este bine să o reglați la o temperatură interioară de 20-22 de grade Celsius în timpul zilei. Noapte, aceasta poate fi setată chiar ceva mai jos, la 18-20 grade Celsius. Fiecare grad în minus înseamnă o economie de minim 7%. Când plecați de acasă este bine să opriți centrala termică.