Mic dejun pentru zile caniculare. Cum să faci faţă mai uşor temperaturilor extreme

Medicii avertizează că în zilele caniculare este bine să ne hidratăm şi să mâncăm corespunzător. Astfel, vom putea face faţă mai uşor temperaturilor ridicate.

23 iul. 2022, 23:44
Mic dejun pentru zile caniculare. Cum să faci faţă mai uşor temperaturilor extreme

Mic dejun pentru zile caniculare. Medicul Maria Niţescu a dezvăluit cum trebuie să arate un mic dejun într-o zi în care temperaturile ating 40 de grade la umbră.

Mic dejun pentru zile caniculare. Ce să mănânci când e caniculă

Citeşte şi Călătoria cu trenul în condiţii de caniculă. Sfaturi utile de la CFR Călători

Potrivit medicului, în zilele caniculare este bine să consumi un mic dejun hidratant şi plin de nutrienţi.

„Acasă sau la birou, ușor de preparat și consumat, hidratant și plin de nutrienți pentru zilele în care pur și simplu ne topim: proteine de calitate, glucide complexe, fibre, vitamine, antioxidanți, probiotice, grăsimi sănătoase și o cantitate redusă de grăsimi saturate, multă apă:

2 linguri terci de ovăz îmbogățit cu tărâțe de grâu și tărâțe de ovăz (fulgi de ovăz, tărâțe de grâu și tărâțe de ovăz – fierbere 3-5 min);

1 iaurt zuzu stors cu bifidus, 2% grăsime, 150 g (12 g proteine, 3 g grăsimi);

1 măr acrișor de sezon, ras cu coajă;

5-6 sâmburi de nucă;

1/2 linguriță de scorțisoară;

70-80 g afine și merișoare.

Ziua va fi mai liniștită, gândul la mâncare va fi departe de noi pentru câteva ore și vom fi mai fericiți cu ajutorul unei microbiote sănătoase!

Încercați-l și dumneavoastră! Vă garantez că îl veți *adopta*!” a scris medicul Maria Niţescu pe reţelele de socializare.

Citeşte şi Statul în frig iarna şi raţionalizarea aerului condiţionat vara. La ce temperatura recomandă UE să ţinem aerul condiţionat pe caniculă

Recomandările specialiştilor pe timp de caniculă. Iată ce trebuie să facem

În aceste zile, în care meteorologii anunţă temperaturi caniculare, este important să știm cum să ne protejăm astfel încât să nu ne fie rău.

”În primul rând, n-ar trebui să ieşim afară decât dis-de-dimineaţă, până în ora 10.00, sau după ora 19.00. În al doilea rând, îmbrăcămintea trebuie să fie lejeră, din fibre naturale.

Hidratarea este extrem de importantă şi asta înseamnă, în această perioadă, 3-4 litri de apă pe zi. Riscul deshidratării este uriaş”, explică dr. Rodica Tănăsescu, medic de familie în Bucureşti, conform Adevărul.

Copiii și vârstnicii sunt cei mai expuşi riscului în perioadele caniculare. Dr. Valeria Herdea, medic primar pediatru, îi sfătuieşte pe părinţii cu copii mici să nu iasă la plimbare cu aceştia decât între orele 7.00 şi 10.00 dimineaţa sau după ora 19.00.

”Capul copilului trebuie protejat de o pălărioară, iar îmbrăcămintea trebuie să fie din in, bumbac sau altă fibră naturală, de preferat de culoare albă.

Crema de protecţie solară se aplică de la ora 10.00 şi până la ora 18.00 dacă mamele trebuie să iasă din casă. Acestea ar trebui să aibă la dânsele suficiente surse de hidratare pentru cei mici: fie lapte de sân, fie apă. La temperaturi peste 25 de grade, sugarul are nevoie să fie hidratat dacă mama nu are lapte suficient”, recomandă medicul de familie.

De asemenea, consumaţi alimente proaspete şi din surse sigure, pentru a nu risca îmbolnăviri ale tubului digestiv.