Michael Schumacher este în PERICOL URIAŞ. Decizie de ULTIMĂ ORĂ a medicilor

Michael Schumacher este în comă de zile bune, după teribilul accident suferit la schi. Deşi medicii i-au indus starea de comă, pentru a se putea reface mai repede, se pare că acest lucru începe să-i dăuneze campionului de Formula 1, existând riscuri majore pentru starea sa viitoare.

RomaniaTV.net
12 ian. 2014, 10:21
Michael Schumacher este în PERICOL URIAŞ. Decizie de ULTIMĂ ORĂ a medicilor

Cotidianul german Bild scrie că medicii din Franţa au hotărât ca, săptămâna viitoare, să încerce să-l trezească treptate din coma indusă pe Michael Schumacher.

Decizia medicilor vine pentru că, deşi coma indusă ajută creierul să se concentreze strict pe refacerea leziunilor, această stare poate avea şi efecte negative. Mai exact, dacă starea de comă indusă se prelungeşte, Michael Schumacher ar putea avea probleme la organele vitale care nu au fost afectate direct de accident. Acestea pot intra în blocaj, iar riscul cel mai mare este la ficat, care are cel mai mult de suferit din cauza anestezicului, au explicat medicii.

La finalul anului 2013, Michael Schumacher a suferit un teribil accident în timp ce schia pe o pârtie din staţiunea Meribel, din Alpii francezi. Fostul campion de Formula 1 s-a izbit puternic cu capul de o stâncă şi a fost transportat de urgenţă la spital. El a fost operat pe creier de două ori şi se află în comă indusă. Ultimul comunicat al medicilor despre starea iubitului sportiv german spunea că este în stare stabilă, dar critică.

Dezvăluiri şocante după accidentul lui Schumacher

Două incidente aproape identice, două destine aparent diferite. În aceeaşi zi, pe aceeaşi pistă din Meribel, Franţa, într-un mod similar cu cel al campionului de Formula 1 Mihael Schumacher, pilotul de elicopter Morten Hauerbach a fentat moartea.

Condiţiile accidentului sunt aproape identice. Morten se aventurează într-o zonă stâncoasă, neamenajată, de la marginea pistei, se dezechilibrează şi se loveşte cu capul de o stâncă. Diferenţa faţă de accidentul lui Schumacher este că Morten Hauerbach nu purta cască. Bărbatul a fost internat în aceeaşi zi în spitalul universitar din Grenoble.

Vezi şi Fotografie inedită de la accidentul lui Michael Schumacher. A fost făcută imediat după căzătură

„Ar trebui să fiu mort!”
„Practic, ar trebui să fiu mort. Medicii au admis de mai multe ori că este o minune că am supravieţuit. Nu am avut viteză. Nici nu mi-am propus, doar mă gândeam că sunt stăpân pe situaţie. Craniul mi s-a despicat în trei locuri. Mi-am fracturat vertebrele cervicale. O bucată din craniu pur şi simplu a zburat în momentul impactului. Prietenii mi-au ţinut capul cu ambele mâini, timp de 40 de minute, până a ajuns elicopterul, ca să nu îmi iasă creierul”, a declarat danezul pentru cotidianul Ekstra Bladet, citat de tabloidul german Bild.