Micii de struț, mai căutați decât carnea de porc. Cât costă noua delicatesă a românilor, afacerea de familie are multe comenzi

Carnea de struț a devenit din ce în ce mai cerută de gurmanzii care caută alternative sănătoase la produsele tradiționale din carne de porc. Cu un conținut scăzut de colesterol și o valoare nutrițională ridicată, carnea de struț este o alegere din ce în ce mai apreciată în România, iar micii de struț, un produs inovativ, sunt foarte apreeciați.
Irina Dumitrescu
01 feb. 2025, 12:11
Micii de struț, mai căutați decât carnea de porc. Cât costă noua delicatesă a românilor, afacerea de familie are multe comenzi
sursa foto: Revista Ferma

Familia Ioan și Anca Fărcașiu, proprietarii brandului „Ograda cu Struți”, nu doar că produce și procesează carne de struț, dar a venit și cu idei noi, cum ar fi micii din carne de struț, care combină sănătatea cu tradiția culinară românească.

Micii de struț, noua delicatesă de pe mesele românilor

Afacerea familiei Fărcașiu a început acum 15 ani și a crescut rapid. Deși carnea de porc este adesea nelipsită de pe mesele românilor, cei care doresc să adopte o dietă mai sănătoasă au ales carnea de struț ca alternativă, fiind folosită în preparate tradiționale precum sarmale, pastramă sau mici. Un kilogram de carne de struț costă aproximativ 160 de lei, iar cererea pentru aceste produse este în continuă creștere.

„Românii tind să devină tot mai atenţi la ceea ce mănâncă, punând accentul pe sănătate”, a declarat Ioan Fărcaşiu, proprietarul fermei de struţi de la periferia Sebeşului, judeţul Alba, pentru Revista Ferma.

Din carnea de struţ, cu o textură fină şi valoare nutritivă ridicată, sunt produse file-uri şi steak-uri potrivite pentru grătar sau cuptor. Totuşi, micii din carne de struţ sunt vedetele pentru consumatorii care îşi doresc un preparat sănătos, dar cu un gust autentic şi uşor de integrat în mesele tradiţionale.

Citește și Doi români au dat lovitura cu o afacere la care nu mulți s-ar gândi! Struți africani la Bacău, ferma care atrage zeci de turiști în fiecare zi. ”Telefonul sună încontinuu”

Carnea procesată de familia Fărcașiu ajunge la consumatori direct din fermă, prin băcănii sau online, iar livrările sunt efectuate în termen de 48 de ore. Inițial, piața de desfacere era axată pe export, în special în Germania, Franța și Italia, însă cererea internă a crescut semnificativ.

Un alt avantaj al creșterii struților – este o metodă de producție sustenabilă. Struțul, o pasăre care ajunge la o greutate de aproximativ 100 kg la un an, furnizează aproximativ 30 de kilograme de carne și o serie de alte produse valoroase, precum pielea și penele.

Hrana struților este compusă în mare parte din iarbă, fân, lucernă și cereale, iar procesul de sacrificare se realizează într-un abator modern specializat, înființat de familia Fărcașiu cu o investiție de 350.000 de euro.

Ferma românilor este acum cea mai mare din România, având în prezent peste o sută de struți, și continuă să se dezvolte. Totuși, capacitatea abatorului rămâne subutilizată, având în vedere că numărul struților din România nu este suficient pentru a satisface cererea internă. Dar familia Fărcașiu continuă să aducă noi produse pe piață, demonstrând că friptura de struț este o alegere sănătoasă și delicioasă.

Vezi și Spune-mi ce gătești ca să-ți zic ce tip de carne de porc îți trebuie. Recomandări direct de la experți!

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Se construiește, în sfârșit, un lot la autostrada de care au nevoie sute de mii de români. Are 18 poduri, pasaje și viaducte, e de-o mare importanță, dar a fost blocat ani de zile
Capital.ro
Băsescu, demascat. Pe cine conducea fostul președinte din culise: Să nu ne mai alintăm, el era șeful...
Playtech.ro
Se schimbă SGR. Ce se întâmplă cu ambalajele din mediul rural, Ministrul Mediului a făcut anunţul
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Alertă maximă de la Google. Mare grijă când faci asta
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
Cauza morții gravidei în 6 luni care a decedat la festivalul de 1 Mai din Dumbrăveni
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxa care se introduce în România. Ordin de marți, 6 Mai. Se vor plăti câte 10 lei de fiecare dată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Diaspora are alți favoriți la prezidențiale. Ce scor surprinzător face Crin Antonescu în străinătate
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare