Microbuz școlar răsturnat pe șosea după ce s-a ciocnit cu o mașină de pâine

Grav accident de circulație din cauza vremii severe, în județul Botoșani. Un microbuz școlar și o mașină de pâine s-au răsturnat pe șosea, după ce s-au ciocnit.

09 ian. 2023, 09:14
Microbuz școlar răsturnat pe șosea după ce s-a ciocnit cu o mașină de pâine

Un accident rutier grav a avut loc, luni dimineață, în localitatea Iezer. Un microbuz școlar și o mașină de transport pâine s-au ciocnit, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) din Botoșani.

În autoutilitară se afla doar șoferul, iar în microbuz conducătorul auto și un cadru didactic. În urma impactului, ambele autovehicule s-au răsturnat.

Citește și: Accident grav, trei persoane au murit după ce autoturismul lor s-a izbit de un autocar. A fost activat planul roşu de intervenție

Șoferul mașinii de pâine a refuzat, inițial, transportul la spital. Ulterior, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate de o ambulanță SAJ, potrivit stiri.botosani.ro.

Citește și: VIDEO Accident horror la Constanţa. Trei persoane au murit pe loc după ce un BMW s-a răsturnat într-un şanţ

„La fața locului, a ajuns în cel mai scurt timp, un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor cu o ambulanță SMURD. Echipajul SMURD a evaluat persoanele aflate în cele două autovehicule. Pompierii au acționat și pentru înlăturarea pericolului de incendiu prin deconectarea bornelor de la autovehicule”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Inspectorul şcolar general Bogdan Suruciuc a precizat că microbuzul a suferit daune materiale importante, iar ca alternativă va fi folosit cel de-al doilea microbuz care se află în dotarea şcolii.

”Am fost informat de către conducerea Şcolii gimnaziale Hiliseu Horia despre producerea unui accident rutier în care a fost implicat un microbuz şcolar. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, în microbuz la acea ora nefiind copii. În mod normal, acest mijloc de transport asigură deplasarea zilnică la şcoală pentru aproape 60 de elevi. Înţeleg ca microbuzul a suferit daune materiale importante, iar ca alternativă va fi folosit cel de-al doilea microbuz care se află în dotarea şcolii. Aşadar copiii nu vor avea de suferit în urma acestui eveniment nedorit”, a declarat inspectorul şcolar general.

Cazul a rămas în atenţia Poliţiei.