Microsoft lansează luna viitoare Windows 11. Noul sistem este adaptat pentru munca hibrid

Cel mai nou sistem de operare Microsoft are o dată oficială de lansare, importantă mai mult pentru statistici, decât pentru utilizatorii finali, care-l vor instala, mai degrabă, la o dată ulterioară.

01 sept. 2021, 16:35
Microsoft lansează luna viitoare Windows 11. Noul sistem este adaptat pentru munca hibrid

Microsoft a ales 5 octombrie ca dată oficială pentru lansarea Windows 11. De la această dată, vor deveni disponibile kit-ul de instalare şi actualizarea la noul sistem. Tot atunci vor începe să intre pe piaţă PC-urile cu noua versiune de Windows.

„Computerele au devenit, pentru fiecare dintre noi, mai importante decât oricând, iar Windows 11 este menit să faciliteze creşterea nivelului de productivitate şi să stimuleze creativitatea. Începând cu data de 5 octombrie computerele eligibile care utilizează Windows 10 vor putea face upgrade gratuit la Windows 11, iar dispozitivele care au deja Windows 11 pre-instalat vor fi puse în vânzare”, au transmis reprezentanţii Microsoft. „Windows 11 este sistemul de operare potrivit pentru munca în mod hibrid, oferind noi experienţe personalizate în funcţie de utilizator, cu un design sigur şi uşor de implementat şi gestionat de către departamentele IT. Companiile au posibilitatea de a testa Windows 11, în variantă de preview, în Azure Virtual Desktop sau pot aştepta până când acesta va deveni disponibil la nivel general în noua versiune a Windows 365”, au mai spus aceştia.

Citeşte şi Bill Gates a primit o lovitură devastatoare din partea Pentagonului. A fost anulat contractul de 10 miliarde de dolari cu Microsoft

Data oficială de lansare nu este sinonimă cu data la care sistemul de operare va putea fi instalat de utilizatori. Fiind vorba, ca şi în alte cazuri, de o lansare gradată, utilizatorii şi companiile vor trebui să-şi aştepte cuminţi rândul la actualizare.

În fapt, Microsoft, cu optimismul caracteristic, spune că se aşteaptă ca tuturor dispozitivelor compatibile să li se ofere posibilitatea trecerii la Windows 11 până la jumătatea anului viitor.

În cazul dispozitivelor cu Windows 10, firmele şi utilizatorii finali vor fi înştiinţaţi când noul sistem de operare va putea fi instalat de funcţia de actualizare automată.

Citeşte şi Microsoft face o schimbare majoră. Utilizatorii scapă de ecranul albastru după zeci de ani

Una dintre facilităţile care au ţinut capul de afiş în momentul prezentării Windows 11, posibilitatea folosirii aplicaţiilor de Android, nu fi disponibilă din prima zi pe piaţă a noului sistem de operare. Aceasta nu este gata şi va fi lansată cândva în 2022.

Windows 11, care vine cu o interfaţă nouă, un magazin de conţinut îmbunătăţit şi mai multe schimbări punctuale, inclusiv integrarea Microsoft Teams în sistemul de operare, va putea fi instalat gratuit de cei care deţin Windows 10.


loading...
Partenerii noștri