Micutzu, despre cum i s-a schimbat norocul şi a ajuns la Teambuilding: „N-aveam bani de mâncare”

Cosmin Nedelcu - Micutzu - este, la ora actuală, unul dintre cei mai de succes comedianți din România. Comediantul a avut un drum lung și greu până să ajungă să cunoască faima.

15 ian. 2023, 19:31
Micutzu, despre cum i s-a schimbat norocul şi a ajuns la Teambuilding: „N-aveam bani de mâncare”
Micutzu, scandal monstru în centrul Capitalei

Micutzu se numără printre cei mai cunoscuți și îndrăgiți actori de comedie din România. Pe numele său real Cosmin Nedelcu, Micutzu este extrem de apreciat pentru show-urile sale de stand-up comedy, dar și pentru talentul său actoricesc.
Micutzu, în vârstă de 36 de ani, s-a născut pe 22 iulie 1986 la Focșani. Apreciat de public pentru show-urile sale savuroase de stand-up comedy, Micutzu se numără printre puținii artiști ce pot face o sală întreagă să râdă în hohote. Numele său de scenă l-a făcut celebru, însă în buletin, Micutzu se numește, de fapt, Cosmin Nedelcu.

Pe lângă show-urile sale de stand-up comedy, Micutzu se ocupă și de afaceri. În 2017, Micutzu și-a deschis un barber shop cu un concept total inedit. Mai exact, în timp ce sunt bărbieriți, clienții pot urmări show-uri de stand-up comedy. Nu întotdeauna a fost însă un prosper, poate doar în ceea ce priveşte fiziucl impresionant.

Micutzu are, în prezent, mai multe surse de venit. Pe lângă show-urile de stand-up, emisiuni tv, reclame și filme, comediantul a investit și în câteva afaceri care îi îngroașă conturile în fiecare lună. Deși a scăpat de grija banilor, actorul nu poate uita momentele în care se lupta cu lipsurile și ajunsese chiar să nu aibă bani să-i cumpere mâncare câinelui său.

„Am muncit și-o duc bine de ceva timp. E absolut normal să-mi aduc aminte de perioada când n-am dus-o bine. N-am primit nicio mână de ajutor, niciun sandviș. A fost o perioadă când n-aveam bani de mâncare pentru câinele meu, Fix, pentru mine! Și când am făcut rost de bani de pe o reclamă, am dansat amândoi în casă. Eu cu bulldogul meu bătrân, acum are 12 ani, am dansat! Eu cu el am trecut prin tot. (…) Acum, am experiență acumulată, am devenit mult mai pragmatic decât atunci când am venit în București, când eram o floare nemirosită în marea Capitală”, a mai povestit cel care se recomandă „un comediant, dar care în viață nu este un comediant”, a spus Micutzu, în cadrul podcastului Fain și Simplu, potrivit libertatea.ro.

Micutzu îi dă replica lui CTP care a criticat „Teambuilding”: „E o ocupație a lui să fie critic de film”
Ce a făcut cu primii bani cheltuiți
Deși acum câștigă sume fabuloase, artistul spune că începuturile carierei au fost extrem de dificile și că muncea din greu, pe bani puțini. Mai mult, acesta spune că din primii bani câștigați nu își permitea să își cumpere o pereche de adidași și că cel mai probabil i-a cheltuit pe băutură.

„A fost multă muncă, multe cluburi mici, fără reflectoare, fără microfoane, multe drumuri prin țară, mult bătut la uși. Dar e bine că a devenit cumva mainstream toată treaba, e bine că sunt atât de mulți comedianți pe tv în momentul ăsta, mi se pare că e senzațional! Hai să spunem că în momentul ăsta crema stand-upului din România e pe tv! Mie nu mi-au ajuns banii de adidași, că au fost vreo 50 de lei și probabil mi-am luat băutură!”, a declarat Micutzu pentru Cancan.

Citește și Cosmin Nedelcu a primit un mesaj dur de la o femeie după „Teambuilding”: „Mă voi bucura când voi afla vestea că te-a lovit moartea subită”

S-a luptat cu depresia și anxietatea

Cosmin Nedelcu alias Micutzu, unul dintre cei mai cunoscuți comedianți și actori din România, a fost invitat în cadrul podcastului realizat Mihai Morar, acolo unde a făcut dezvăluiri inedite despre viața și cariera sa. Micutzu a povestit atât despre perioada în care a trecut prin momente grele în care s-a confruntat cu depresia, cât și despre viața frumoasă de care se bucură în acest moment.

„Cei mai frumoși ani încă sunt. E o perioadă foarte frumoasă în viața mea, fac niște lucruri la care efectiv am visat că o să le fac la un moment dat și toată perioada a fost una foarte frumoasă. Și liceul a fost foarte frumos și copilăria a fost foarte frumoasă. Am o viață foarte frumoasă’’, a declarat Micutzu în cadrul podcastului ‘’Fain&Simplu” realizat de Mihai Morar.

Micutzu şi iubita lui s-au despărţit
Micutzu şi iubita lui s-au despărţit

De asemenea, stand-uperul a povestit despre cea mai grea perioadă pe care a trăit-o până acum, mai exact primul an după facultate, în care s-a confruntat cu depresia, deși atunci nu știa exact despre ce este vorba concret.

’’Anul ăla a fost nasol. A fost nasol pentru că eu nu știam pe vremea aia ce înseamnă să ai depresie sau atacuri de panică. Eu nu știam. Abia apăruse în România asta cu depresia. Că s-ar putea să ai depresie. «Te-ai uitat la prietenul ăla al tău sau la vecinul tău în ultimele 20 de zile? S-ar putea să sufere de depresie». Și se pare că aveam depresie, dar eu nu știam. Un an de zile mă simțeam ca o fantomă plinuță care merge pe stradă și nu înțelege ce face pe planeta asta, dar am avut foarte mare noroc de prieteni apropiați care m-au ajutat, cu răbdare, fără să transforme totul într-o dramă’’, a declarat Micutzu.
Micutzu vrea să-şi ia casă în „Hâtz Residence”, cartierul construit de Dorian Popa. Vlogger-ul este entuziasmat: „Îi fac cadou o piscină!”
Mai mult, acesta a mărturisit că totul ar fi devenit și mai dramatic, dacă ar fi știut atunci care este diagnosticul real.

‘’Dacă aș fi aflat că am o depresie și ce înseamnă depresia și anxietatea și atacurile de panică, probabil lucrurile ar fi prins o doză de dramă mult mai adâncă în mintea mea. Așa, eram pur și simplu o stafie care nu înțelege ce se întâmplă”, a explicat Micutzu în cadrul podcastului.

Care este cea mai mare temere a lui Micutzu

În cadrul podcastului ”Fain & Simplu cu Mihai Morar”, Cosmin Nedelcu a mărturisit și care este cea mai mare temere a sa. ’’Pe mine mă sperie ca în viața asta să fi fost doar un stand -uper comedian din România. Asta mă sperie. Eu de asta fac 16 mii de lucruri, pentru că vreau să potențez totul la maxim și să nu mor. Eu chiar mă gândeam să merg în Canada sau în State și să o iau de la zero, să fac ce am făcut și aici. M-am gândit serios, doar că eu sunt și ipohondru. Eu am senzația constant că am o boală incurabilă și că o să mor’’, a precizat Micutzu pentru sursa citată.

Ce studii are Micutzu

Micutzu a fost încă de mic pasionat de tot ce înseamnă artă, astfel că a absolvit studiile Liceului de Artă „Gheorghe Tătărescu” din Focșani. După terminarea liceului, Micutzu a început cursurile la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC).

Nu mulți știu faptul că Micutzu nu este doar artist de stand-up comedy, ci și actor și om de divertisment. De-a lungul timpului, Micutzu a apărut în mai multe show-uri de divertisment precum „Băieți de oraș” și „În Puii Mei”, colaborând cu Mihai Bendeac.