Miei vânduţi cu mască împotriva noului coronavirus în Vrancea. Cum s-a adaptat „Ţăranul sărac” în vreme de pandemie

Constantin Crăciun, un fermier din comuna Câmpineanca din Vrancea, cunoscut drept "Ţăranul Sărac, a decis să pună măşti de protecţie tuturor mieilor din gospodăria sa pentru a-i convinge pe clienţi că animalele sale nu sunt purtătoare de COVID-19. 

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 14:29

„De care vrei? Cu virus sau fără virus?” e întrebarea cu care „Ţăranul sărac” îi întâmpină pe cei care calcă pragul gospodăriei sale pentru a cumpăra un miel de Paşte, relatează editiedevrancea.ro.

În vârstă de 78 de ani, Constantin Crăciun le-o prezintă clienţilor săi pe Frumuşica, vedeta oilor din bătătura sa. Fermierul are 25 de miei şi 28 de oi, iar acum, de Paşte, se mândreşte că animalele sale nu au coronavirus. Motivul: toate poartă mască!

„Aici toate îs bio, protejate împotriva virusului”, spune Ţăranul Sărac.

COVID-19. Poţi să ai invitaţi la masa de Paşte măcar în curte? Răspunsul oficial al Poliţiei!

Vinde cu 25 de lei kilogramul de carne de miel şi îi lasă pe doritori să-şi aleagă mielul preferat din gospodăria sa.

În plină criză de coronavirus, „Ţăranul Sărac” spune că trebuie să avem ce pune pe masa de Paşte.

„Fără mâncare nu o să putem. De virus o să scăpăm noi cum scăpăm, dar dacă nu avem mâncare, acolo e jale. Guvernul trebuie ca, pe lângă virus, să se gândească şi la mâncare că mâncarea este problema. Dacă nu avem mâncare, nu o să se rezolve cu virusul pentru că şi la spital dacă te duci, dacă nu îţi dă mâncare bună, nu poţi scăpa de boală”, a spus fermierul vrâncean.

DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE. Ce rubrică bifezi dacă mergi să cumperi miel de Paşte. Răspunsul Poliţiei Române

În 2019, Constantin Crăciun a mers pentru a vota la alegerile europarlamentare cu un utilaj tras de o oaie, confecţionat chiar de el, pe care l-a denumit „bici-grapa”.

Constantin Crăciun a devenit cunoscut în 2007, după ce la poarta casei sale din Cîmpineanca şi-a montat o firmă pe care a scris „Microferma Ţăranului Sărac din Uniunea Europeană”. Fermierul lucrează 31 de hectare de teren şi are câteva sute de animale, printre care cinci vaci, 300 de oi şi 200 de găini, dar continuă să îşi spună în continuare „Ţăranul sărac”, pentru că „un ţăran care îşi cultivă produsele dar nu poate să le vândă se numeşte sărac”.

De unde putem cumpăra miei de Paşti şi care este oferta online


loading...