Mierea, alimentul-minune pentru câini. Ce beneficii are pentru patrupezi și cum o poți introduce în hrana lor!

Mierea are numeroase beneficii pentru sănătatea noastră și e unul dintre alimentele preferate de toți românii. Puțini știu însă că aceasta poate face minuni și pentru săntatea câinilor noștri.

09 nov. 2021, 18:14
Mierea, alimentul-minune pentru câini. Ce beneficii are pentru patrupezi și cum o poți introduce în hrana lor!

Mierea, alimentul-minune pentru câini. Trebuie să avem doar mare atenție cum ”îi păcălim” pe micii patrupezi să consume acest aliment. Mai mult decât atât, s-a descoperit că mierea poate trata anumite răni minore.

Mierea, alimentul-minune pentru câini. Ce beneficii are pentru patrupezi și cum o poți introduce în hrana lor!

Mierea pentru oate fi administrată ușor câinilor, în cantități mici, în combinație cu alimentele lor preferate. Proprietățile antibacteriene, antiseptice, digestive și emoliente ale mierii o recomandă drept un leac foarte bun și sănătos, dacă animalul  are probleme de digestie. În acest caz, dacă suferă de constipație sau probleme cu stomacul, este bine să primească două linguri de miere pe zi, amestecată cu biscuiți mărunțiți.

O lingură de miere pe zi poate fi de mare ajutor pentru câinii apatici, pentru câinii mai bătrâni care nu mai sunt suficient de activi sau pentru cei aflați în convalescență după o boală mai gravă. Și în acest caz, mierea se oferă în combinație cu niște biscuiți, cu brânză dulce sau cu gustările lui preferate.

Mierea poate fi folosită pentru răni și în alte zone ale corpului, doar că rana respectivă, după ce este dezinfectată și unsă cu puțină miere caldă, trebuie acoperită cu un pansament.

Important este de menționat că trebuie să folosești miere 100% naturală.

Combinaţie puternică împotriva afecţiunilor pulmonare

Combinaţia de miere şi cimbru s-a dovedit benefică în bolile aparatului digestiv, precum fermentaţie intestinală, balonare, meteorism, atonie digestive, infecţii digestive, greaţă şi diaree. Stimulează metabolismul, oferind rezultate benefice în tratarea colicilor abdominale, dispepsiilor şi hemoroizilor. Bolile cardiovasculare sunt ameliorate prin consumul de miere şi cimbru, printre care hipotensiunea arterială, tulburările circulatorii, insuficienţă circulatorie periferică. Asocierea miere şi cimbru prezintă efecte tonice asupra sistemului nervos, în bolile sistemului neurospsihic (cefalee, migrenă, oboseală psihică şi fizică).

Combinaţia de miere şi cimbru este imunostimulantă, dovedindu-se benefică în reumatism (gută, sciatică), dureri dentare, edeme, intoxicaţii. Se poate folosi în diferite forme: ceai de cimbru îndulcit cu miere, infuzie de cimbru cu miere, ulei de cimbru cu miere.

Citește și: Silvoița rerezintă un secret de generații al bucătăriei românești. Cum se prepară delicatesa tradițională supranumită și „mierea prunelor”