Mihaela Bilic a dezvăluit dieta de toamnă. Ce alimente ar trebui să fie nelipsite din farfuria noastră: „Ne trebuie anticorpi ca să rezistăm la boli”

Mihaela Bilic a dezvăluit dieta de toamnă, care include mai multe alimente sănătoase. Este unul dintre cele mai așteptate anotimpuri din an, deoarece putem consuma vitamine în stare naturală. Nutriționista a mărturisit că avem nevoie de anticorpi, pentru a rezista la boli.

11 sept. 2023, 11:19
Mihaela Bilic a dezvăluit dieta de toamnă. Ce alimente ar trebui să fie nelipsite din farfuria noastră: „Ne trebuie anticorpi ca să rezistăm la boli”
Mihaela Bilic a dezvăluit dieta de toamnă

Mihaela Bilic a dezvăluit dieta de toamnă, care conține ingredientele nelipsite din farfuria noastră. Această anotimp ar trebui să se arate mai nutritiv ca niciodată dacă sfaturile specialistei vor fi puse în aplicare.

Citește și: Mihaela Bilic îi avertizează pentru cei care mănâncă Granola la micul dejun: ”Nu vă lăsați seduși de aspectul lor inofensiv”

Mihaela Bilic a dezvăluit dieta de toamnă

Dacă în timpul verii puteam să trăim cu o salată și cu o ciorbă de legume vom avea nevoie ca în această farfurie ideală, jumătatea din ea să fie în continuare acoperit de legume, dar un sfert să fie acoperit de aceste produse făinoase de care în ultima vreme toată lumea se ferește pe criteriul că îngrașă.

Diferența o face cantitatea. Dintr-o mână de orez, paste, cartofi fierți sau și mai valoroase, aceste leguminoase boabe pe care bunicii noștri le știau din moși strămoși pentru că au și proteine și amidon: fasole boabe, mazăre, linte, năut. E curios că România a ajuns să mănânce mai mult humus decât fasole bătută.  

Aceste proteine vegetale și acest tip de amidon sunt extrem de hrănitoare și nu ne pun silueta în pericol. La fel și toate aceste rădăcinoase, sfeclă, morcov, țelină sunt pline de vitamine, fibre și minerale. Prin urmare, în farfuria ideală, „jumătate sunt legume, un sfert amidon, produsul făinos și un sfert trebuie să fie proteinele de calitate înaltă: carne pește, ou, o bucățică de brânză„, a spus Mihaela Bilic, la interviurile DC Media Group.

Iarna, oamenii trebuie să aleagă proteinele de calitate superioară, motivul fiind legat de perioada frigului, atunci când corpul depune mai multă energie în vederea refacerii.

Proteinele trebuie să fie de calitate înaltă pentru că în timpul iernii organismul are nevoie și să se refacă, înnoirea celulelor îmbătrânite, ne trebuie de anticorpi ca să rezistăm la boli, toate acestea se sintetizează din proteine.

Deci, sfertul acela ultim de farfurie trebuie să fie acoperit fie de carne, fie de pește, fie de o bucățică de brânză. Echilibrul alimentar este dat de asocierea dintre alimente și, foarte important, silueta este menținută prin cantitate”, a punctat medicul.