Mihaela Bilic îi avertizează pentru cei care mănâncă Granola la micul dejun: ”Nu vă lăsați seduși de aspectul lor inofensiv”

Mihaela Bilic vine cu o serie de recomandări pentru cei care aleg să mănânce Granola la micul dejun. ”Nu vă lăsați seduși de aspectul lor inofensiv și de textura crocantă”.

07 sept. 2023, 09:22
Mihaela Bilic îi avertizează pentru cei care mănâncă Granola la micul dejun: ”Nu vă lăsați seduși de aspectul lor inofensiv”

Nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția cu privire la consumul de Granola fiindcă această combinație poate pune în pericol silueta. Cerealele și fulgii de cereale conțin fibre de care organismul are nevoie pentru a-i asigura starea de sațietate.

Citește și Dieta cu struguri. Mihaela Bilic dezvăluie beneficiile fructelor de toamnă: „Există mai multe beneficii”

”Granola = fulgi de cereale+ zahăr+ grăsime

Când vine vorba despre cerealele de mic dejun, țineți cont că este o mare diferență între Granola și fulgii de porumb/ovăz. În funcție de producător și de sortimentul ales. numărul de calorii poate varia de la simplu la dublu datorită conținutului de fructe uscate, zahăr și grăsime.

Ce este Granola? Cereale amestecate cu zahăr și ulei, care sunt rumenite la cuptor. Spre deosebire de fulgii de cereale simpli, care se obțin prin expandare cu căldură, în Granola avem în medie 8 g de grăsime și 10 g de zahăr adăugat. Există și variante “îmbogățite” cu oleaginoase (nuci, migdale semințe) sau fructe uscate, deci nu vă mirați dacă conținutul caloric depășește 400 cal/100g

Nu vă lăsați seduși de aspectul lor inofensiv și de textura crocantă, Granola este mai degrabă o prăjitură decât un produs făinos. Și la dimensiunea porției ne putem păcăli ușor, Granola este mai grea și mai densă față de fulgii de porumb/ovăz, deci aceeași porție corectă de 50 g va părea mai mică.

Deși Granola este percepută ca o variantă sănătoasă pentru un mic dejun echilibrat, eu vă recomand să fiți vigilenți și să citiți cu atenție eticheta, este departe de a fi un produs dietetic”, a scris dr. Mihaela Bilic pe contul său de Facebook.

Citește și Mihaela Bilic explică de ce trebuie să evităm mâncarea la volan: „Oare am fi dispuşi să renunţăm la plăcerile alimentare de frica amenzii?”