Mihaela Bilic, adevărul despre consumul de Omega 3: „Nu poate fi absorbit de organism”

Mihaela Bilic a spus adevărul despre consumul de Omega 3. Aceşti acizi fac parte din grăsimile sănătoase, pe care fiecare om ar trebui să le consume zilnic, alături de Omega 6 şi Omega 9, pentru o bună funcţionare a organismului.

23 iul. 2022, 18:17
Mihaela Bilic, adevărul despre consumul de Omega 3: „Nu poate fi absorbit de organism”
Mihaela Bilic, adevărul despre consumul de Omega 3

Mihaela Bilic, adevărul despre consumul de Omega 3. Invitată într-un podcast, nutriționistul a desființat un mit legat de Omega 3. Degeaba consumați semințe de in sau alte produse vegetale care conţin Omega 3, pentru că organismul nu va asimila nimic.

Citeşte şi: Alimentul care reduce riscul de deces. Mihaela Bilic recomandă să fie consumat de cel puţin două ori pe săptămână: „Beneficiile sunt incontestabile”

Mihaela Bilic, adevărul despre consumul de Omega 3

Omega 3 din semințele de in pe care toată lumea le râșnește nu poate fi absorbit de organism. Omega 3 se absoarbe doar din organisme animale. Așa suntem noi, oamenii, construiți…

La fel și calciu, fierul. E absorbit doar într-o cantitate foarte mică și nu ajunge pentru organism. Putem să stăm toată ziua la păscut, cot la cot cu văcuța, ea își ea din iarbă calciu, îl pune în lapte, noi, oamenii nu.

Natura ne-a vrut superiori și ne-am dus în vârful piramidei, tocmai pentru ca acei nutrienți speciali, extrem de performanți, de care are nevoie în special creierul nostru, nu mai pot fi obținuți din statutul de ierbivor”, a spus Mihaela Bilic.

Studiile au evidențiat faptul că Omega 3 conduce la buna funcționare a sistemului cardiovascular, ajutând la creșterea colesterolului bun. De asemenea, previn ateroscleroza, încetinind procesul de depunere a plăcilor de aterom pe vasele de sânge.

Totodată, Omega 3 ajută la dezvoltarea creierului bebelușilor și ține depresia și schizofrenia departe, restabilind echilibrul emoțional. Tot acizii Omega 3 contribuie la îndepărtarea stresului și a oboselii și crește performanțele intelectuale și previn apariția bolilor intestinale.