Mihaela Bilic, adevărul despre vitamina D: „Riscăm să fie stocată în organism în loc să fie folosită eficient”

Mihaela Bilic, adevărul despre vitamina D. Studiile recente arată că nu doar alimentația și expunerea la soare provoacă carențe, ci și lipsa unei cantități optime de magneziu, susține medicul nutriționist

24 mai 2022, 09:19
Mihaela Bilic, adevărul despre vitamina D: „Riscăm să fie stocată în organism în loc să fie folosită eficient”
Mihaela Bilic, adevărul despre vitamina D

Mihaela Bilic, adevărul despre vitamina D. Aceasta este esențială pentru o bună funcționare a organismului, însă mai mult de jumătate de populația globului are deficit, potrivit unei postări făcute de medicul nutriţionist pe rețelele de socializare.

Vitamina D nu este folosită optim dacă nivelul de magneziu este scăzut. Degeaba luăm suplimente, riscăm ca vitamina D să fie stocată în organism în loc să fie folosită eficient.

Aportul optim de magneziu este de 420mg/zi pentru bărbați și 320mg/zi pentru femei.

Din păcate alimentația modernă nu acoperă nici jumătate din doza recomandată, prin urmare puțina vitamină D care circulă în sânge va fi incomplet utilizată fără magneziu”, a transmis medicul nutriționist pe pagina de Facebook.

Citeşte şi: Mihaela Bilic dezvăluie „Dieta Săracului”. Cum să slăbeşti 30 de kilograme în şase luni

Mihaela Bilic, adevărul despre vitamina D

Mihaela Bilic spune că „modificarea obiceiurilor alimentare, consumul de produse rafinate, ultra procesate și sărace în micronutrienți sunt cauzele principale”.

Până și banana, care este bogată în magneziu, a fost pusă la colț de dragul siluetei. Stresul cronic și somnul insuficient, de proastă calitate, cresc nevoile de magneziu.

Merită o să tragem un semnal de alarmă pentru magneziu, un mineral indispensabil funcționării optime a organismului. Este implicat în peste 300 de mecanisme responsabile de metabolism și este esențial pentru activarea vitaminei D.

Fără magneziu, sistemul nervos își pierde echilibrul, oasele și dinții își pierd rezistența și mușchii nu pot funcționa. Contracția musculară este dependentă de magneziu, iar activitatea inimii și presiunea arterială sunt influențate de nivelul lui în sânge.

Corpul uman nu este capabil să sintetizeze magneziu, deci trebuie adus din alimentație. Care sunt cele mai bune surse? Pe primul loc avem semințe și oleaginoase: semințe de dovleac, migdale, caju semințe de pin, alune. Urmează apoi leguminoase: fasole boabe, soia, linte, năut și quinoa.

Dintre legume merită lăudat spanacul, iar la sectorul fructe, banana e campioană. Cât despre suplimente, alegeți sărurile organice de magneziu, în doze cuprinse între 100 și 250 mg/zi”, a conchis medicul nutriționist.