Mihaela Bilic, despre avocado, fructul consumat de mulți români în ultimii ani. ”Ne-au prostit! Este o isterie generală”

Mulți români consideră că avocado este legumă, însă este un fruct bogat în grăsimi sănătoase, fibre, vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina E, acid folic și potasiu. Totuși, ce spune nutriționista Mihaela Bilic despre acesta, află mai jos.

21 ian. 2024, 14:40
Mihaela Bilic, despre avocado, fructul consumat de mulți români în ultimii ani. ”Ne-au prostit! Este o isterie generală”

Avocado este considerat un fruct verde și cremos, care  câștigat din ce în ce mai mult teren în dieta românilor, arătând o creștere semnificativă în consumul acestui aliment în ultimii ani.

Citește și Ajută sau nu alcoolul la digestie? Ce spune nutriţionista Mihaela Bilic, o să rămâi surprins!

Chiar și așa, medicul Mihaela Bilic susține că avocado este sănătos pentru oamenii, de exemplu, din America de Sud, dar românii ar trebui să mănânce mai puțin.

Copiii românilor au ajuns să mănânce mai des avocado, fructul pasiunii, ananas și goji, decât pere, gutui, vișine sau merișoare. Avocado are un conținut ridicat de grăsimi, mai exact, o singură bucată are 350 de calorii!

”Ne-au prostit”

Medicul Mihaela Bilic a spus că atunci când vorbim despre avocado vorbim despre o întreagă industrie și o adevărată isterie.

Unele păduri tropicale au fost defrișate pentru a face loc plantațiilor de avocado, ceea ce poate avea un impact negativ asupra mediului.

„Avocado este sănătos pentru oamenii din America de Sud. Faza cu avocado a fost o făcătură la nivel de marketing și la nivel de industrie alimentară pentru a crește profitul și comerțul din țările care produceau avocado. Practic da, ne-au prostit. Acum a devenit o adevărată industrie. Se taie păduri pentru a fi cultivat avocado.

Este o isterie generală. Toată lumea mănâncă avocado. Noi nu avem nevoie de avocado în fiecare zi. Poate și el să facă parte dintr-o dietă diversificată, dar nu ne culcăm și ne trezim cu avocado! Nu este ok. În plus, are multe grăsimi. Un avocado are 350 calorii!”, a zis Mihaela Bilic, invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Comercianții și producătorii locali au răspuns la cererea tot mai mare de avocado prin extinderea ofertei lor, iar astfel acest fruct devine tot mai accesibil pentru consumatori.

Citește și Cum se menține Mihaela Bilic. Dieta simplă la care apelează de ani de zile. “Mănânc tot ce îmi place. Nu am niciun fel de interdicții”

Experții în nutriție avertizează că, deși avocado este benefic pentru sănătate, este important să fie inclus într-o dietă echilibrată și să nu fie consumat în exces din cauza conținutului său caloric relativ ridicat.