Mihaela Bilic dezvăluie tot adevărul despre comfort-food. Iată motivul pentru care mâncăm mai mult decât trebuie!

Deși fiecare dintre noi încercăm să consumăm mâncare în așa fel încât să asigurăm buna funcționare a corpului, există momente în care depășim cu mult limita ce ne poate aduce foarte multe probleme.

30 sept. 2021, 16:09
Mihaela Bilic dezvăluie tot adevărul despre comfort-food. Iată motivul pentru care mâncăm mai mult decât trebuie!

Mihaela Bilic dezvăluie tot adevărul despre comfort-food. Astfel, vorbim de „comfort food” sau „mâncare pe fond emoțional”. În acele momente conectăm mâncatul cu o experiență legată de plăcere. Astfel de momente sunt firești în viața oricărei persoane, însă atunci când aceste sunt frecvente, consistente și impulsive, ele sugerează mai degrabă o foame emoțională și aduc persoanei în cauză.

Mihaela Bilic dezvăluie tot adevărul despre comfort-food. Iată motivul pentru care mâncăm mai mult decât trebuie!

Mihaela Bilic vorbește despre  faptul că așa numitul „comfort food” trebuie să îndeplinească anumite condiții, cele mai importante fiind textura cremoasă și legătura pe care trebuie s-o creeze, la nivel mental și emoțional, cu copilăria.

Ce condiții trebuie să îndeplinească un “confort food”? Trebuie să fie un produs care să ne ducă cu gândul la copilărie și, nu în ultimul rând, să fie cremos.

Consistența cremoasă face bine la creier independent de conținutul de calorii și de nutrienți- cu cât mai bogat în zahăr sau în grăsime, cu atât mai bine. Cât despre legătura cu trecutul, mâncarea ne poate reconecta cu acele perioade din viața noastră în care ne era cald și bine, când eram hrăniți, iubiți, îngrijiți”, a scris Mihaela Bilic pe contul său de Instagram.

„Comfort food” este mâncare care oferă o valoare nostalgică sau sentimentală cuiva și poate fi caracterizată prin natura calorică ridicată, nivelul ridicat de carbohidrați sau prepararea simplă. Nostalgia poate fi specifică unui individ sau se poate aplica unei culturi specifice.

Fiecare trebuie să-și cunoască propiul gust de confort, dar să nu abuzeze de acest tip de mâncare.

Citește și: Cum să scapi de grăsimea de pe abdomen. Mihaela Bilic dezvăluie secretul
 

„Fiecare trebuie să-și definească propriul “confort food”. Pentru mine piureul de cartofi cu unt și lapte face minuni. Iar dacă pun lângă el o salată de ardei copți, efectul e garantat! Și când zic “ardei copți” mă refer la ardeiul

Kapia dulce și cărnos pus la congelator, ca pe vremuri.

Stimuli pentru simțuri: cald cu rece, dulce cu sărat și acrișor, ferm cu onctuos și peste toate o aromă de fum cu miros de vară- o plăcere nevinovată, accesibilă oricui”, a subliniat nutriționistul.

Citește și: Iată alimente pe care trebuie să le consumi în sezonul rece pentru a avea o imunitate de fier! Anunţul făcut de Mihaela Bilic