Mihaela Popa susţine necesitatea existenţei unui Comisar European pentru tineri

Mihaela Popa a declarat, marţi, pentru Agerpres, că este nevoie de un Comisar European pentru tineri, care să rezolve problemele vitale cu care aceştia se confruntă.

RomaniaTV.net
25 iun. 2013, 12:49
Mihaela Popa susţine necesitatea existenţei unui Comisar European pentru tineri

Parlamentarul ieşean consideră că un astfel de Comisar European trebuie să coordoneze acţiuni şi să găsească soluţii pentru problemele tinerilor, în contextul crizei economice, tot aşa cum, spre exemplu, Comisarul pentru Agricultură găseşte soluţii pentru problemele din acest domeniu.

Mihaela Popa atrage totodată atenţia că se vorbeşte tot mai mult despre criza economică dar că majoritatea ignoră de cele mai multe ori adevărata cauză, ‘ce trebuie căutată în criza resursei umane, mai ales în rândul tinerilor’.

În context, fostul europarlamentar şi cadru didactic critică faptul că în Europa educaţia se concentrează mai mult pe acumulare de informaţii ‘şi prea puţin pe dezvoltarea abilităţilor, încurajarea creativităţii şi o educaţie incluzivă’.

Totodată, senatorul liberal constată că ‘mulţi tineri sunt dezorientaţi şi îngrijoraţi, le este teamă să îşi întemeieze familii, iar unii dintre ei nu sunt pregătiţi pentru o Europă pe care nu o cunosc’.

„Am susţinut mereu că este nevoie ca tinerii europeni să cunoască istoria UE, aşa cum tinerii americani cunosc istoria SUA, pentru că vorbim de o istorie a UE cu un parlament de peste 50 de ani. Tinerii noştri trebuie să cunoască adevărul, pentru că adevărul generează soluţii”, a declarat Mihaela Popa.