Mihaela Tatu, despre rețeta unei vieți fericite: „O stare de echilibru este binevenită în viața oricui”

Fosta prezentatoare TV Mihaela Tatu, în vârstă de 59 de ani, a dezvăluit cum reușește să fie zilnic cu zâmbetul pe buze.

21 mart. 2023, 18:39
Mihaela Tatu, despre rețeta unei vieți fericite: „O stare de echilibru este binevenită în viața oricui”
Mihaela Tatu spune că a descoperit secretul fericirii

Mihaela Tatu este plină de energie chiar și la aproape 60 de ani. Fosta prezentatoare TV trăiește la intensitate maximă fiecare zi din viața sa și le insuflă asta și celor din jur. Vedeta susține cp a descoperit rețeta fericirii, fiind sursa mai multor factori.

„Înainte de orice, trebuie să recunosc că temperamentul meu dominant este sangvin, de unde rezultă că sunt o extrovertă prin excelență. Este un dar al naturii. De la mama și de la tata mai un strop mai multă energie ca un om obișnuit. Așa am fost de mică. Deci sunt doi factori genetici care contribuie la felul meu ludic și poate cu mai multă bună dispoziție și energie.

Totuși, energia se termină și ea la un moment dat, iar dacă nu ne gândim la un program de somn cât, citisem undeva că o femeie are nevoie de mai mult somn ca un bărbat, are nevoie de somn atât cât are nevoie corpul. Deci dormim atât cât are nevoie corpul, nici mai mult și nici mai puțin.

În altă ordine de idei, ca să am o stare de bună dispoziție îmi place să încep zilele devreme. Să fie soare, dar nu e obligatoriu. Să ies cu câinele la plimbare, dar nu este obligatoriu. Să iau un mic dejun care să îmi placă, dar nu este obligatoriu”, a povestit Mihaela Tatu, pentru WOWbiz.ro.

Citește și: Mihaela Tatu, dezvăluiri despre diagnosticul crunt pe care l-a primit în urmă cu 11 ani: „Am intrat în panică”

Cum rămâne Mihaela Tatu optimistă mereu

Mihaela Tatu spune că își impune întotdeauna să aibă o stare de spirit bună, fiind de părere că toate lucrurile, mai ales cele rele, sunt trecătoare, iar zilele bune vor apărea inevitabil.

„Eu îmi doresc să fiu bine și să am o stare bună, însă nu putem să o avem în fiecare zi, dar atunci când sunt factori care ne influențează și care ne întristează, cred că ar trebui să gândim că totul este schimbător și trecător. Totul se schimbă, dacă nu aceeași zi, într-o zi, iar dacă nu se schimbă într-o zi, sigur se schimbă într-o săptămână.

O stare de echilibru este binevenită în viața oricui. În ultimii ani, am învățat că nu trebuie nici să emitem judecăți despre oameni pentru că nu suntem în locul în locul. Asta îți aduce o stare de liniște, pentru că toată energia se întoarce spre propria ființă. Mă gândesc mereu și ce să fac ca să îmi fie bine, dar și ce să fac pentru ceilalți, un gest care să îmi aducă și mie o stare de bine, cam acestea ar fi secretele. Pe de altă parte, simțul umorului cred că este tot nativ. Îmi place să mă bucur și să caut starea de bine din fiecare situație”, mai spune ea.

Citește și: Mihaela Tatu a găsit cheia fericirii. Cum au reușit călugării budiști să îi schimbe viața vedetei: ”De ce să nu fiu fericită? Lăsăm lucrurile să curgă”

Vedeta are și câteva sfaturi pentru femei pentru ca acestea să învețe să fie fericite zilnic, indiferent de greutățile care le-ar putea apărea în cale.

În primul rând, cred că trebuie să existe un soi de solidaritate între noi. Să existe momente așa cum erau momentele de clacă de odinioară la bunicii noștri. Cred că acesta ar fi lucru care ne-ar propulsa, să nu mai existe egocentrismul și egoismul din zilele noastre și să trăiești numai pentru tine, observând numai defectele celorlalți. (…) Când spui iubește-te pe tine, asta nu înseamnă că trebuie să te gândești doar să mănânci mâncare bună sau să mergi doar la cosmetică și coafor. Când te iubești pe tine, ai grijă de starea sănătății tale, atât mintală, cât și a fizicului, dar și a sufletului. Atunci lucrurile se schimbă, când vom reuși să renunțăm la orgolii și la vanități, atunci cred că lucrurile ar sta diferit.

Ar trebui să iertăm cu mai multă ușurință pentru că nimeni nu este perfect, iar cel mai important este faptul că ar trebui să avem mai multă atenție la cuvânt. Aruncă cu foarte multă ușurință unele cuvinte”, a continuat Mihaela Tatu.