Mihai Neşu, o nouă lovitură la nouă ani de la teribilul accident

Supărările se țin lanț de Mihăiță Neșu. După despărțirea de soție și decesul ambilor părinți, acuma pierdut un proces pentru un loc de veci în cimitirul din Oradea!

02 mart. 2020, 06:08
Mihai Neşu, o nouă lovitură la nouă ani de la teribilul accident

Fostul fotbalist a ajuns în instanță pentru prima dată în anul 2000 în urma unei plângeri formulate de o rudă. După 20 de ani de procese în care ambele părți s-au luptat, magistrații au decis în defavoarea lui Neșu și a surorii lui, scrie cancan.ro.

Mihai Neșu s-a accidentat în 2011 în timpul unui antrenament pe care îl făcea la FC Utrecht. Ceea ce părea doar o accidentare, s-a transformat în cel mai greu diagnostic: fractură a unei vertebre cervicale.

Mihai Neşu, mărturisiri tulburătoare la aproape nouă ani de la accident. „Mi-a mai rămas sufletul”

Fostul jucător al lui Utrecht s-a lovit teribil la coloană și a rămas paralizat, fiind imobilizat într-un scaun cu rotile. Dacă pentru majoritatea un asemenea șoc ar fi însemnat sfârșitul, Mihai Neșu se situează în tabăra opusă, a optimiștilor, și afirmă că, pentru el, este un dar lăsat de la Dumnezeu. Sportivul crede că în felul acesta își câștigă mântuirea sufletului, gând cu care pășește în viață în fiecare dimineață.

În cei 9 ani scurși, Neșu a rămas fără soție, care a ales să divorțeze, dar și-a pierdut și ambii părinți, decedați. Cel supranumit „Bichonul” a depășit toate încercările și a ales calea credinței și a misiunilor umanitare. A înființat o fundație care se ocupă de copiii cu probleme neuromotorii, iar majoritatea timpului se ocupă de proiectele aflate în derulare.

Mihai Neșu a vorbit recent despre cea mai mare ambiție a sa. Nu-și dorește neapărat să meargă din nou, ci vrea să construiască un modern complex de terapie destinat copiilor cu probleme neuromotorii. Pentru asta, are nevoie de cel puțin trei milioane de euro.

„Eu am cunoscut Ortodoxia și am început să mă aproprii de Dumnezeu la 30 de ani. În viață nu există eșecuri, doar decizii greșite și drumuri care se închid. Dar Dumnezeu ne deschide altele, e mereu lângă noi și ne ajută. Neliniștea din sufletul meu m-a determinat să vin către Ortodoxie. Eu abia după doi ani și jumătate de la accident m-am făcut ortodox. Atunci am început să mă spovesc, să mă împărtășesc. Am avut o perioadă foarte grea cu mine, cu cei din jur și nu eram mulțumit de nimic. Am crezut că nu mai există niciun fel de scăpare. Schimbarea sufletului nostru necesită timp, dacă l-am murdărit și stricat în timpul vieții. Mi-am dat seama că nu pot schimba de pe o zi pe alta și-am ascultat de duhovnicul meu. Doar cu ajutorul rugăciunilor am reușit”, a povestit Mihai Neșu.


loading...
Partenerii noștri