Mihai Şora: Peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere. Se anunţă proteste pentru susţinerea Laurei Kovesi

Publicat: Joi, 14 Februarie 2019 12:17 // Actualizat: Joi, 14 Februarie 2019 12:17 // Sursa: romaniatv.net

Filosoful Mihai Şora avertizează că, în ritmul în care evoluează lucrurile, peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere, pentru că un om care se agaţă de putere cu orice preţ. El cere proteste de stradă şi alegeri anticipate. Grupările civice anunţă proteste vineri şi sâmbătă pentru susţinerea Laurei Kovesi.

Foto: RomaniaTV.net

Filosoful Mihai Şora avertizează că, în ritmul în care evoluează lucrurile, peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere, pentru că un om care se agaţă de putere cu orice preţ, şi îndeamnă la proteste masive, într-o postare pe Fcacaebook.

"1. PROTESTE MASIVE.
2. ANTICIPATE.

Știu, conștiința multor români a amorțit, iar – logistic – opoziția la tăvălugul pesedist este încă fragilă, are nevoie de timp pentru a se structura, pentru a face față, rațional și eficace, atacurilor brutale și repetate (cazul Justiției, al Băncii Naționale ori aservirea presei sunt doar câteva exemple vizibile, vârful icebergului).

Dar, oameni buni, în ritmul în care evoluează lucrurile, peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere. Mai exact: mecanismul lor de organizare va fi într-atât de distorsionat (chiar păstrând aparențele legalității), încât vor ajunge să îngenuncheze toate instituțiile Statului. Toate. După care, în modul cel mai firesc, vor trece la anihilarea vocilor credibile din opoziție și din societatea civilă.

Ritmul disperării este mai periculos decât oricare altul: un om care se agață de putere cu orice preț, prin orice mijloace, constituționale sau nu, direct ori prin interpuși, un om disperat, care știe că – pierzând puterea – are totul de pierdut, este infinit mai primejdios, diabolic în decizii, decât unul care nu se află la putere, unul care nu are, în mâini, cârma țării.
Treziți-vă, oameni buni!

Și eu sunt dintre cei care cred că binele învinge. Am văzut însă prea multe victorii amare ori tardive, într-o viață de om, pentru a mă amăgi cu acest firicel de speranță și pentru a dormi liniștit.

Mihai Șora
București, 14 februarie 2019", a scris filosoful pe Facebook.

Proteste în Piaţa Victoriei

Grupări civie anunţă proteste începând de vineri în Piaţa Victoriei, pentru susţinerea Laurei Kovesi. De asemenea,ei vor săfie prezenţi şi la sediul Parchetului, unde urmează să fie audiată Laura Kovesi Vineri, la prânz.

Citeşte şi: Adina Florea, despre prezenţa Laurei Kovesi la audieri: Există măsuri procesuale de citare şi aducere a persoanei cercetate

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 feb 17:38
Răspunde | Votează email 0 email
Cornel
Chiar, de ce o aparam? Pentru ca merita, nici acum nu vedeti, orbilor!
14 feb 13:58
Răspunde | Votează email -1 email
Mariana Lucaci
Kovesi a incalcat legea, a poruncit dosare penale si a masluit probe. De ce vreti sa o aparati ? Chiar nu va inteleg aceasta coabitare cu fortele oprasive DNA,SRI Procurori) Sunteti zdraveni la cap?
14 feb 13:45
Răspunde | Votează email 0 email
gica
...comunistul ...devenit ...monarhist ...ca si alti vopsiti ....bate campii..!..democratia respecta votul popular,dar Sora venit din alta oranduire ...unde a trait bine ,si a condus destine.... vrea altceva...dictatura..comunista !....deci o penala , favorita sa scape ...altii ,nu, ca nu le plac golanilor platiti de servicii si soros....
1
EUR
4.7320
RON
16 Jul
noapte 15 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H