Mihail Boldea s-a predat la Consulatul din Nairobi

Potrivit unor surse judiciare citate de TVR, Mihail Boldea s-a predat la Consulatul României din Nairobi, Kenya. Avocatul său şi M.A.I confirmă predarea, informează România TV.

RomaniaTV.net
26 mart. 2012, 14:01
Mihail Boldea s-a predat la Consulatul din Nairobi

Mihail Boldea s-a predat încă de duminică seară la consulatul din Nairobi, informează România TV. Autorităţile române urmează să decidă felul în care Boldea va fi adus în ţară. În 24 de ore el va ajunge la audieri, în Bucureşti la sediul central DIICOT sau în Galaţi, unde se desfăşoară ancheta.

Mihail Boldea a declarat încă de ieri că se va preda săptămâna aceasta. Deputatul a intervenit telefonic duminică la România TV, la scurtă vreme după declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu cu privire la cazul său, şi a anunţat că săptămâna aceasta se va întoarce în ţară. Boldea a spus că se află în Kenya şi luni dimineaţă va merge la consulatul din Nairobi.

Întrebat în legătură cu afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu care a spus că nu există niciun interes să fie reţinut pe teritoriul altui stat, Boldea răspuns: „Preşedintele are dreptate. Aşa voi face, nu vreau să ajung pe mâna autorităţilor kenyote fiindcă nu-mi doresc acest lucru. Vreau să merg la consulat cum ajung la Nairobi şi o să rămân acolo până când o să am biletul de avion, în condiţiile în care, am înţeles, că sunt dat pe Interpol (…) Merg la consulat pentru a mi se face formele consulare ca apoi, împreună cu consulul să-mi iau bilet de avion, să fiu însoţit la avion şi să mă întorc în ţară. Nu aştept autorităţile din România, vin eu. Autorităţile române sunt reprezentate de consul. Ajung la consulat, fac rezervarea la avion, mă urc în avion şi vin. Am nevoie de hârtii de însoţire în condiţiile în care sunt urmărit internaţional„.