Mii de imagini din ÎNCHISORILE SECRETE ale CIA, inclusiv din România, ar fi deţinute de autorităţile americane

Publicat: Duminică, 28 Iunie 2015 15:15 // Actualizat: Duminică, 28 Iunie 2015 15:15 // Sursa: romaniatv.net

Procurori militari americani au aflat în acest an despre un număr impresionant de fotografii - circa 14.000 - de la închisorile secrete ale Agenției Centrale de Informații (CIA) de pe teritoriul altor țări, inclusiv din România, în timp ce analizau materialul strâns pentru ancheta Senatului SUA privind programul de interogare al CIA a suspecților de terorism, au declarat oficiali americani, relatează Washington Post.

Imaginile, în format electronic, prezintă cadre din interiorul și exteriorul închisorilor în care CIA a reținut suspecți Al-Qaida după atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA, însă nu prezintă interogatorii ale deținuților, inclusiv torturarea unor suspecți care au fost supuși unor tehnici brutale, precum simularea înecului.

Cele mai multe fotografii prezintă închisori secrete din Thailanda, Afganistan și Polonia. Există mai puține fotografii de la închisorile din România și Lituania, care au fost folosite printre ultimele, înainte de a fi închise în 2006.

Citeşte şi DECIZIA BOMBĂ. CIA desecretizează raportul privind ERORILE care au dus la atacurile din 11 Septembrie

În imagini se pot vedea deținuți dezbrăcați în timpul transportului, au afirmat oficiali americani, care au făcut aceste declarații sub rezerva anonimatului. Fotografiile arată de asemenea membri ai personalului CIA și ai serviciilor de informații străine, precum și pe psihologii Bruce Jessen și James Mitchell, doi dintre arhitecții programului de interogare.

Washington Post afirmă că guvernul american se va opune probabil oricărei solicitări de a preda fotografii cu ofițeri CIA sau alți membri ai personalului, argumentând că securitatea acestora ar putea fi pusa în pericol.

MAE: Nu există probe privind existenţa unor închisori CIA în România

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
11 Septembrie 2001 închisori CIA închisori secrete CIA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 iun 20:20
...ale Agenției Centrale de Informații (CIA) de pe teritoriul altor țări, inclusiv din România, în timp ce analizau Citește mai departe…

...
28 iun 18:17
...Centrale de Informații (CIA) de pe teritoriul altor țări, inclusiv din România, în Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
28 iun 15:27
Votează email 0 email
...de Informații (CIA) de pe teritoriul altor țări, inclusiv din România, în Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
28 iun 15:21
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
1
EUR
4.8297
RON
30 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H