Mii de mașini au fost ridicate în Capitală în primele șase luni ale acestui an. Cât trebuie să scoată din buzunar un șofer buclucaș pentru a-și recupera autoturismul

De la începutul acestui an, au fost ridicate mii de mașini în Capitală. Vizate sunt cele parcate neregulamentar, pe treceri de pietoni sau trotuare, și cele abandonate.

13 iun. 2023, 23:08
Mii de mașini au fost ridicate în Capitală în primele șase luni ale acestui an. Cât trebuie să scoată din buzunar un șofer buclucaș pentru a-și recupera autoturismul
Mii de mașini ridicate în Capitală

În Capitală au fost ridicate, de la începutul acestui an, mii de mașini. Taxa de recuperare este, în medie, 500 de lei. Șoferii spun că principala problemă este, de fapt, lipsa locurilor de parcare. Și în alte orașe se întâmplă același lucru. În Brașov, taxa de recuperare va ajunge, de la 1 iulie, la 900 de lei.

Citește și: Taxa care lasă șoferii cu buzunarele goale: cât au ajuns să coste locurile de parcare în cartierul de lux al Bucureștiului și în Mamaia

Conform datelor oficiale, peste 1,5 milioane de mașini sunt înmatriculate în București, la care se adaugă și cele aflate în tranzit, străzile Capitalei fiind mereu pline. Pentru că locurile de parcare lipsesc cu desăvârșire, șoferii aleg să-și lase mașinile pe trotuar sau pe trcerile de pietoni. În sectorul 4 au fost ridicate, în primele șase luni ale acestui an, peste 4.000 de mașini parcate neregulamentar.

Atunci când un șofer nu își mai găsește mașina în locul în care a parcat-o, trebuie să sune la dispeceratul poliției locale de sector pentru a afla unde a fost dusă. Vehiculele sunt duse în spații special amenajate, potrivit strilieprotv.ro.

Citește și: Scandal pe locul de parcare. Primar din Capitală, plângere penală pentru abuz: „Fără hoți în funcții publice. Tocmai acești primari încalcă”

Un șofer trebuie să achite taxa de 500 de lei, dintre care 200 de lei este taxa pentru ridicare, 150 de lei transportul și încă 150 de lei tariful pentru depozitare în primele 24 de ore. La această sumă se adaugă 50 de lei pentru fiecare zi în care mașina stă în depozit.

Șoferii care se regăsesc în această situație pot plăti cu cardul în locul în care a fost depozitat autoturismul sau la Direcțiile de Taxe și Impozite, apoi să prezinte dovada plății. Tarifele diferă de la un sector la altul. Dacă nu sunt revenidcate, după câteva luni mașinile sunt trimise la casat.