Mii de proprietari de maşini cer în instanţă recuperarea taxei de poluare

Mii de proprietari de autoturisme la mâna a doua care plătit taxa de poluare îşi cer banii înapoi de la stat. Numai în ultimul an, în Mehedinţi, au fost intentate statului în jur de 2000 de procese.

RomaniaTV.net
19 mai 2012, 11:21
Mii de proprietari de maşini cer în instanţă recuperarea taxei de poluare

Din două mii de procese intentate statului pentru taxa de poluare, 600 au fost câştigate deja de şoferi.

„Am câştigat procesul la tribunal pentru recuperarea taxei de poluare. Durează cam mult, 6-7 luni de zile un proces. E cam mult şi nu e o sumă mare, dar oricât”, spune Constantin Hornoiu, unul dintre şoferii care au avut câştig de cauză în instanţă.

Numărul cererilor de returnare a taxei de poluare a crescut foarte mult în ultima perioadă.

„Sunt foarte multe solicitări şi cetăţenii vor să-şi primească înapoi această taxă, care a fost încasată ilegal”, spune Cornel Gurbină, purtător de cuvânt la Finanţe Publice Mehedinţi.

În prezent, în judeţul Mehedinţi sunt pe rol 1.400 de cazuri în care proprietarii de maşini au cerut în instanţă recuperarea taxei de poluare, iar circa 600 de cazuri au fost soluţionate irevocabil de instanţe prin admiterea acţiunilor în procent de 90 la sută.

Acum mulţi dintre cei care cumpără autoturisme second hand din străinătate îşi pun plăcuţe cu numere temporare pentru 3 luni şi în acest timp dau statul în judecată. Iar în cazul în care câştigă nu mai plătesc taxa de poluare.