Ce face Cristian Oneţiu, un milionar în euro, acasă, în autoizolare: „E altfel, e atât de nouă încât abia ne adaptăm”

Este antreprenor, are afaceri de peste 100 de milioane de euro şi a decis, atât pentru siguranţa lui, cât şi a celor dragi, să rămână în casă în această perioadă.

RomaniaTV.net
20 mart. 2020, 06:44
Ce face Cristian Oneţiu, un milionar în euro, acasă, în autoizolare: „E altfel, e atât de nouă încât abia ne adaptăm”

Cristian Onețiu, investitorul de la Imperiul Leilor, și-a mutat activitatea în bucătăria de acasă. Omul de afaceri spune că și-a mutat bioul în bucătărie, unde e mereu în contact cu partenerii de business și cu antreprenori pe care îi îndrumă în afaceri.

El îi îndeamnă pe români să lucreze de acasă, dacă pot, și să respecte condițiile de autoizolare.Viața de acasă, din autoizolare, e nouă, e altfel. Nu spun că este bună, pentru că e atât de nouă încât abia ne adaptăm. Însă, recomand ca fiecare om sănătos la cap să aibă grijă de sănătatea lui și a celorlalți. E responsabilitatea noastră”, spus Cristian Onețiu, potrivit protv.ro.

Citeşte şi: Ludovic Orban anunţă că Guvernul va plăti salariile angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic. „Va trebui să injectăm bani în economie”

Investitorul de la Imperiul Leilor citește, dar și lucrează la o carte – Pitch-ul perfect – care ar trebui să apară într-o lună. Volumul este dedicat tinerilor antreprenori care au nevoie de sfaturi despre cum să convingă un investitor sau o instituție bancară că merită să investească în ei.

Alin Burcea, CEO al Paralela 45: „Suntem lăsaţi în voia sorţii! Statul nu ne susţine, nu a făcut nimic pentru mediul de afaceri”

Alin Burcea, CEO al Paralela 45, una dintre cele mai mari companii de turism de pe plan local, spune că, prin măsurile de susţinere a mediului de afaceri anunţate astăzi de premierul Ludovic Orban, Guvernul nu a făcut absolut nimic.

Atenţie! Statul nu susţine nicio sumă netă pentru salariaţi, doar impozitele. Din păcate, modul în care este comunicat acest lucru este făcut în aşa fel încât să facă oamenii să creadă că statul susţine ceva din aceste salarii.

Ei bine, statul nu susţine nimic, doar impozitul pe salarii. În rest, niciun cuvânt despre taxele şi impozitele care trebuie achitate către ANAF, asa cum au propus mai multe asociaţii patronale!”, consideră antreprenorul.

Citește și: Cea mai proastă afacere în plină pandemie. Mossad-ul a cumpărat 100.000 de teste pentru Covid-19, dar toate sunt incomplete

Paralela 45 a avut în 2019 un rulaj circa 70 de milioane de euro, are 50 de agenţii deschise la nivel naţional şi înregistrea­ză un număr de circa 200 de angajaţi.

Alin Burcea crede că Guvernul ar fi trebuit să se împrumute masiv pentru a susţine firmele româneşti: „Punctul meu de vedere este foarte clar: suntem lăsaţi în voia sorţii!

Guvernul ar fi trebuit să se împrumute masiv pentru a susţine firmele româneşti, poate şi ar trebui să o facă. De asemenea, nicio vorbă referitor la creditele firmelor şi la amânarea plăţii acestora, cum a făcut, de exemplu, Ungaria. După părerea mea, in circa două luni 1 milion de oameni vor fi în somaj”.