Militar şi pompier, condamnaţi la închisoare pentru atacul cu cocktailuri Molotov din Zalău

Fostul militar şi pompierul implicaţi în atacul cu cocktailuri Molotov asupra unui apartament locuit din Zalău au fost condamnaţi la închisoare. Fostul militar şi pompierul implicaţi în atacul cu cocktailuri Molotov asupra unui apartament locuit din Zalău au fost condamnaţi la închisoare Citeste mai mult: adev.ro/nsq040 Fostul militar şi pompierul implicaţi în atacul cu cocktailuri Molotov asupra unui apartament locuit din Zalău au fost condamnaţi la închisoare Citeste mai mult: adev.ro/nsq040

RomaniaTV.net
08 aug. 2015, 09:02
Militar şi pompier, condamnaţi la închisoare pentru atacul cu cocktailuri Molotov din Zalău
Cei trei tineri din Zalău sunt judecaţi pentru tentativă de omor şi distrugere prin incendiere, după ce în septembrie 2014 ai au aruncat cu sticle incendiare prin geamul unui apartament din cartierul Dumbrava Nord.
 
 
Florin Marius Ardelean, Robert Suveroşan şi Vasile Lăcătuş, cei trei tineri implicaţi în atacul de tip mafiot din luna septembrie, de la Zalău, şi-au aflat săptămâna aceasta pedepsele.
 
Magistraţii Tribunalului Sălaj l-au condamnat pe Florin Ardelean (fost angajat MApN) la 9 ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat şi la 3 ani pentru distrugere prin incendiere, el având de executat pedeapsa cea mai grea (9 ani), plus un spor de un an).
 
Rezultă, aşadar, 10 ani de închisoare cu executare în regim de detenţie, din care se va deduce perioada petrecută în arest preventiv, din 22 septembrie 2014 până la zi.
 
Robert Suveroşan (subofiţer în cadrul ISU Sălaj) a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru complicitate la tentativă de omor calificat şi la 2 ani de închisoare pentru complicitate la distrugere prin incendiere, având de executat pedeapsa rezultantă de 8 ani de închisoare. În plus, la data rămânerii definitive a sentinţei, i se va aplica şi pedeapsa degradării militare.
 
Cel de-al treilea tânăr implicat în atac, Vasile Lăcătuş, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat şi la un an şi 6 luni de închisoare pentru distrugere prin incendiere. El va sta, efectiv, după gratii 5 ani şi 6 luni. Cei trei atacatori vor avea de plătit, în solidar, şi daune materiale şi morale totalizând aproximativ 100.000 de lei.
 
Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare, scrie Adevărul.
 
Atacul a avut loc în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2014 şi ar fi avut la bază un conflict mai vechi între fostul militar, Florin Ardelean, şi proprietarul apartamentului.
 
Ardelean care, în noaptea atacului petrecea la propria-i nuntă, şi-a cooptat doi prieteni pentru a-şi duce la îndeplinire planul de răzbunare: pe Robert Suveroşan, subofiţer la ISU Sălaj, şi pe Vasile Lăcătuş.
 
Atacul a fost dus la îndeplinire de militar, ajutat de cel de-al treilea tânăr. Pompierul a fost cel care i-a dus pe cei doi cu maşina la locul faptei, mai întâi verificând zona pentru a se asigura că nu e nimeni care să-i poată vedea (se întâmpla la ora 2.00 noaptea), iar apoi acoperind plăcuţele de înmatriculare ale maşinii.
 
 
Odată ajunşi acolo, primii doi au aruncat mai multe sticle incendiare, prin gream, în apartamentul situat la parterul unui bloc din Dumbrava Nord, speriindu-i de moarte pe cei doi tineri care locuiau cu chirie acolo, dar şi pe ceilalţi locatari. Apartamentul a fost parţial distrus, însă, din fericire, chiriaşii au scăpat doar cu sperietura.