Minciunele cu iaurt, desertul care îți amintește de vacanțele petrecute la bunici. Fundițele aromate care ți-au îndulcit copilăria se prepară din ingrediente banale și sunt gata cât ai clipi

Cine nu-și mai amintește de inconfundabilele minciunele făcute de bunica cu ani buni în urmă, atunci când deserturile nesănătoase nu invadaseră încă rafturile supermarketurilor? Crocante și dulci, acele gogoșeli mici acoperite cu zahăr din belșug ne strângeau pe toți în jurul mesei la povești.

27 feb. 2024, 17:58
Minciunele cu iaurt, desertul care îți amintește de vacanțele petrecute la bunici. Fundițele aromate care ți-au îndulcit copilăria se prepară din ingrediente banale și sunt gata cât ai clipi

Delicioasele minciunele cu iaurt sunt un desert delicios, rapid de preparat atunci când îți vine pofta de ceva dulce. Minciunelele sunt făcute dintr-un aluat identic cu cel al gogoșilor. Cu doar câteva ingrediente banale și în câțiva pași simpli, ai cele mai aromate fundițe.

Minciunele cu iaurt, ingrediente necesare

  • Iaurt sau lapte bătut – 500 mililitri
  • Zahăr – 4 linguri
  • Ouă – 2 bucăți
  • Ulei – 3-4 linguri
  • Făină – 750-900 grame
  • Bicarbonat de sodiu stins – 1/2 linguriță
  • Sare – 1/2 linguriță
  • Zahăr vanilat sau scorțișoară – opțional

Citeste si Secretul aluatului perfect pentru cele mai pufoase gogoși! Rețeta secretă a bunicii cu care vei face furori toamna aceasta

Cum prepari fundițele aromate

Minciunelele se pregătesc ușor, rapid și simplu. Unul dintre secretele bunicii spune că aluatul potrivit pentru această rețetă trebuie să fie tare și format din gălbenuşuri, lapte şi făină. În cazul în care compoziția este prea moale se mai adaugă făină.

Într-un bol mare, amestecă iaurtul, zahărul, ouăle și uleiul pentru a obține un aluat omogen. Adaugă făina, bicarbonatul de sodiu stins și sarea și amestecă până când rezultă un aluat moale care nu se lipește de mâini. Acoperă bolul și lasă aluatul să crească timp de aproximativ 20 de minute, recomandă delicatese.net

Presară masa de lucru cu făină și întinde bine aluatul. Taie foaia de aluat în pătrate sau dreptunghiuri mai mici. Fă o tăietură în mijlocul fiecărui pătrat sau dreptunghi și introdu o jumătate de dreptunghi prin această tăietură pentru a forma fundița.

Se prăjesc frumos pe toate părțile într-o cratiță în care uleiul a fost pus la încins. Sunt gata când capătă o culoare arămie, foarte plăcută.

După ce sunt gata, scoate-le și așază-le pe un șervețel absorbant pentru a îndepărta excesul de ulei. Poți presăra zahăr pudră sau scorțișoară pentru un pus de savoare.

Citeste si Scovergi cu brânză, gustoase ca în copilărie! Doar bunicile știu secretul celui mai autentic preparat