Minerii au ieşit din nou în stradă. Ortacii ameninţă că vin la Bucureşti

Minerii au ieşit, marţi, din nou în stradă. Ortacii din Târgu Jiu ameninţă că vin la București și vor să intre în greva foamei în fața Ministerului Muncii, dacă nu le sunt respectate drepturile.

21 sept. 2021, 18:48
Minerii au ieşit din nou în stradă. Ortacii ameninţă că vin la Bucureşti

Minerii au ieşit din nou în stradă. Zeci de persoane au protestat marţi la Târgu Jiu, pentru a doua oară consecutiv, nemulțumiți că legea privind reducerea vârstei de pensionare nu se aplică, deși a fost aprobată. Aceştia ameninţă că vin la Bucureşti.

Minerii au ieşit din nou în stradă

Citeşte şi Protest în faţa Guvernului, după ce au fost anunţate primele restrictii pentru nevaccinaţi

Minerii si energeticienii din cadrul Complexului Oltenia cred că ministrul Muncii, Raluca Turcan, a blocat aplicarea legii prin care salariații din carierele miniere și termocentralele pe cărbune ar fi trebuit pensionați la 52 de ani.

“În România este un precedent foarte periculos. O lege dezbătută în Parlamentul României timp de șase luni, cât au durat și protestele pe care le-am făcut, o lege aprobată de parlament, promulgată de președintele României, care care nu este pusă în aplicare de Casa Națională de Pensii, fiindcă nu are girul Ministerului Muncii. Vom ieși în stradă, indiferent de situație. Este vorba de viitorul nostru”, a spus președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud, Ion Popescu, potrivit pandurul.ro.

Protestele au fost reluate luni la Târgu Jiu, când sute de salariați ai CE Oltenia au fost în Piața Prefecturii, și vor continua în fiecare zi lucrătoare, iar de luni oamenii sunt pregatiti sa vină în Capitala si sa intre inclusiv in greva foamei în fata ministerului muncii.

În momentul în care legea va fi aplicată, mii de mineri și energeticieni se vor putea pensiona cu 13 ani mai devreme.

Citeşte şi Florin Cîțu, huiduit de protestatari la Iași. „Trădătorii, trădătorii, rușine”