Ministerul Agriculturii se împrumută de la Trezorerie pentru a plăti fermierii

Guvernul a decis alocarea a 3,75 de miliarde de lei pentru plata subvenţiilor directe pe suprafaţă venite de la Uniunea Europeană, urmând ca autorităţile de la Bruxelles să returneze sumele statului român în cursul acestui an.

RomaniaTV.net
11 ian. 2012, 19:20
Ministerul Agriculturii se împrumută de la Trezorerie pentru a plăti fermierii

Hotărârea de guvern, adoptată miercuri, prevede ca Ministerul Agriculturii să primească sub formă de împrumut de la Trezorerie suma de 3.750 de milioane de lei.

„Fondurile se alocă pentru asigurarea urgentă a resurselor financiare necesare efectuării plăţilor către agricultorii care beneficiază de schemele de plăţi directe pe suprafaţă şi a măsurilor de piaţă în agricultură. Prin această măsură se asigură fondurile necesare prefinanţării cheltuielilor generate de plăţile directe pentru anul agricol 2011 producătorilor din sectorul vegetal”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Autorităţile de la Bucureşti se aşteaptă să primească de la Comisia Europeană echivalentul a 1,009 miliarde de euro, aferentă plăţii directe pe suprafaţă, pe care o primesc toţi fermierii europeni.