Ministerul Culturii promovează două figuri emblematice ale României la cea de-a 21-a ediţie a Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor

În perioada 26 septembrie - 14 octombrie 2022, România organizează cea de-a 21-a ediţie a Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT). Evenimentul este de importanţă majoră pentru sectorul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (IT&C) la nivel mondial.

28 sept. 2022, 17:14

Zilele acestea, Ministerul Culturii organizează o expoziție curatoriată de Art Safari, unde pot fi admirate exponate semnate de două figuri emblematice ale României, Nicolae Grigorescu și Aurel Vlaicu. Acestea provin de la două dintre cele mai importante muzee din țară: Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Național de Artă al României.

Citește și Scandal pe promovarea şi conservarea patrimoniului Brâncuşi de la Târgu Jiu. Cum a ajuns Ministerul Culturii să aloce doar 1.000 lei pentru operele marelui sculptor

„De la expoziții precum « Aurul și argintul antic al României », la expozițiile de autor ale artistei Geta Brătescu, de la reprezentările alternative ale operei și personalității sale și până la organizarea unor ample evenimente dedicate lui Constantin Brâncuși, de la prezențele internaționale ale filmelor românești în circuitul celor mai importante festivaluri mondiale, la concerte și recitaluri muzicale de mare ținută, Ministerul Culturii promovează dincolo de hotarele țării amprenta identității naționale. Prin tot ceea ce facem încercăm să fim cât mai aproape de nevoile creatorilor și producătorilor, dar și de publicul larg, sprijinind atât cultura minorităților naționale, cât și multiculturalismul”, a declarat ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

În cadrul aceleiași expoziții poate fi admirată și o operă semnată de Nicolae Grigorescu, din colecția Muzeului Național de Artă al României – „Car cu patru boi” [1896-1900] și macheta avionului „Vlaicu II”, reconstituire la scara 1:5, din colecția Muzeului Național de Istorie a României.

Ministerul Culturii, alături de instituţiile din subordinea sa, organizează în cadrul Conferinţei o serie de evenimente care au rolul de a promova cultura românească în faţa celor peste 2000 de delegaţi prezenți la ediția din acest an.

Citește și Artefacte arheologice, susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural egiptean, descoperite în bagajele a doi libanezi pe Aeroportul Otopeni