Ministerul Educaţiei: Aproape 150.000 de cereri au fost admise în prima etapă de înscriere în învăţământul primar

Publicat: Marţi, 21 Iulie 2020 16:35 // Actualizat: Marţi, 21 Iulie 2020 16:35 // Sursa: romaniatv.net

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au anunţat marţi faptul că au fost completate şi depuse, la nivel naţional, în intervalul 4 martie-7 iulie, peste 150.000 de cereri pentru înscrierea în învăţământul primar pentru anul şcolar 2020-2021, dintre care au fost admise 149.307 de solicitări.

"Dintre cele 150.503 cereri completate şi depuse, 131.599 de cereri vizează copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020, inclusiv, iar 18.904 cereri, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020, inclusiv", arată Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă remis marţi News.ro.

Citeşte şi: Şcoala începe cu noi reguli, la peste 1.000 de cazuri de infectare pe zi. "Doar o treime dintre elevi vor merge la clase"

În prima etapă, repartizarea copiilor a fost realizată pe baza informaţiilor din cererile tip de înscriere şi din documentele depuse, inclusiv prin aplicaţia informatică, de părinţi, tutori legali instituiţi sau reprezentanţi legali şi în baza deciziilor consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, luate în urma aplicării criteriilor de departajare pentru copiii din alte circumscripţii şcolare.

"În a doua etapă (21 - 31 iulie) va fi asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiţi, din diferite motive, conform procedurii elaborate de inspectoratul şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti", mai transmite Ministerul Educaţiei.

Citeşte şi: Monica Anisie: "Luăm în calcul reluarea cursurilor în stil clasic" Care sunt celelalte scenarii

În intervalul 1 - 4 septembrie sunt prevăzute „centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratele şcolare a cererilor părinţilor/tutorilor legal instituiţi/reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ". De asemenea, inspectoratele şcolare vor soluţiona orice alte situaţii referitoare la înscrierea în învăţământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului, mai anunţă MEC.

„În situaţia transmiterii documentelor pe e-mail, prin poştă, cu confirmare de primire, documentele utilizate pentru înscrierea în clasa pregătitoare vor fi solicitate şi în format fizic, în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor. Toate unităţile de învăţământ au obligaţia de a oferi informaţii referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învăţământul primar, indiferent dacă părinţii au sau nu au domiciliul în circumscripţia respectivă", conchide sursa menţionată.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cereri educaţie elevi înscriere Ministerul Educaţiei
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H