Ministerul Educaţiei confirmă că un şofer din instituţie are salariul cât un profesor. „Ministerul Muncii trebuie să lămurească”

Monica Anisie a reacţionat, după ce o analiză a scos la iveală faptul că un şofer de la Ministerul Educaţiei are un salariu brut la acelaşi nivel cu al unui profesor cu studii superioare, 20 de ani vechime şi grad didactic I. Într-un mesaj publicat pe Facebook, ministrul Educaţiei a precizat că a descoperit că "atât în Ministerul Educației și Cercetării, cât și în celelalte ministere există discrepanțe la încadrarea salarială în cazul mai multor posturi".

RomaniaTV.net
26 oct. 2020, 21:00
Ministerul Educaţiei confirmă că un şofer din instituţie are salariul cât un profesor. „Ministerul Muncii trebuie să lămurească”

„S-a constat că un șofer (n.red. din minister) are salariul brut la nivelul unui profesor”, anunță ministrul Educaţiei, conform Edupedu.

Monica Anisie susţine că „Ministerul Muncii trebuie să lămurească această situație”.

„După o analiză extinsă, realizată în urma unei știri apărute în presă, am descoperit că atât în Ministerul Educației și Cercetării, cât și în celelalte ministere există discrepanțe la încadrarea salarială în cazul mai multor posturi. Astfel, s-a constat că un șofer are salariul brut la nivelul unui profesor. Salariile din toate ministerele sunt stabilite pe baza criteriilor și a coeficienților din Legea Salarizării Unitare. Cred că Ministerul Muncii și Protecției Sociale trebuie să lămurească această situație și să lucrăm împreună cu toate celelalte ministere la ajustarea eventualelor discrepanțe pentru o salarizare echitabilă în sistemul public”, a precizat Monica Anisie, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Situaţie paradoxală în învăţământ, în ciuda creşterilor salariale. Un şofer din minister câştigă cât un profesor cu 20 de ani vechime

Salariile din Învățământ au crescut în 2019 cu peste 20% față de cele din 2018, potrivit Institutului Național de Statistică. Astfel acest domeniul este al doilea, după construcții, în privința procentului de majorare a câștigului mediu net lunar. Cu toate acestea, salariile cadrelor didactice din România rămân printre cele mai mici din Europa, potrivit unui raport recent al Comisiei Europene, citat de edupedu.ro.