Ministerul Educaţiei: Olimpiadele şcolare se suspendă în anul şcolar 2020-2021

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Luminiţa Barcari, a declarat că olimpiadele se suspendă în anul şcolar 2020-2021, pe fondul pandemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 12:27
Ministerul Educaţiei: Olimpiadele şcolare se suspendă în anul şcolar 2020-2021

Numărul mare al competiţiilor şcolare nu permite organizarea lor în condiţiile în care trebuie respectate norme de protecţie pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

“Numărul mare al competiţiilor şcolare şi implicit al elevilor participanţi la acestea, precum şi varietatea modalităţilor de organizare şi desfăşurare a competiţiilor, în funcţie de tipul probe de concurs: scrisă, orală, practică nu permit organizarea competiţiilor şcolare, conform regulamentelor proprii în vigoare, în contextul pandemic actual şi al legislaţiei care se impune a fi respectată în acest moment”, a transmis Luminiţa Barcari.

Decizia organizării anumitor olimpiade în mediul online ar crea discriminări, a mai spus secretarul de stat.

“Decizia de a organiza doar anumite olimpiade şi concursuri şcolare în mediul online, ar crea o discriminare între elevii sistemului de învăţământ românesc, situaţie ce ar contraveni misiuni Ministerului Educaţiei şi Cercetării, aceea de crea un mediu educaţional care să asigure dezvoltarea armonioasă a tuturor beneficiarilor săi prin promovarea excelenţei şi facilitarea accesului egal la educaţie, oferindu-le tuturor beneficiarilor posibilitatea atingerii potenţialului maxim. În concluzie, în anul şcolar 2020- 2021 competiţiile şcolare extraşcolare, aşa numitele olimpiade se vor suspenda”, a adăugat Barcari.